Produžen pritvor Tairu iz Surčina: Ženi zario nož u grudi zbog novca?

25.04.2024

09:08

0

Pored toga kako dalje navode u zrenjaninskom tužilaštvu, osumnjičeni nije sposoban da učestvuje u postupku, usled teškog duševnog oboljenja

Produžen pritvor Tairu iz Surčina: Ženi zario nož u grudi zbog novca?
Copyright Printscreen/Facebook/T.H.

Tair H. (33) iz Surčina, osumnjičen da je u Bačkom Gradištu ubodom nožem ubio tri godine mlađu nevenčanu suprugu Serbezu Kurteši, ni posle dva meseca od tragičnog događaja, nije se izjašnjavao o sumnjama koje mu stavljaju na teret.

Kako za „Novosti“ navode u Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu, osumnjičeni do sada nije iznosio svoju odbranu, jer je veštačenjem utvrđeno da je u vreme izvršenja krivičnog dela bio neuračunljiv.

Pored toga kako dalje navode u zrenjaninskom tužilaštvu, osumnjičeni nije sposoban da učestvuje u postupku, usled teškog duševnog oboljenja.

- Rešenjem Višeg suda u Zrenjaninu, protiv osumnjičenog je produžen pritvor zbog opasnosti od bekstva, opasnosti od uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti – navode u VJT u Zrenjaninu. - Protiv H.T. iz Surčina, vodi se istraga zbog krivičnog dela ubistva sada pokojne K.S.

Serbeza Kurteši ubijena je 27. februara uveče u dvorištu porodične kuće u Ulici Lasla Antala 16 u Bačkom Gradištu kod Bečeja, a policija je ubrzo posle zločina, uhapsila njenog nevenčanog supruga Taira H., koji je pokušao da pobegne.

Krvavom piru, u dvorištu kuće Serbezinih roditelja, prema priči njenih bliskih rođaka, prethodila je svađa oko novca, jer je žena odbijala da nevenčanom mužu da pare, a on joj je zamerao što ulaže u obnovu porodične kuće u kojoj ne živi.

Između vanbračnih supružnika, koji su zajedno deceniju i po, neposredno pre ubistva, izbila je svađa, upravo zbog novca. Verbalni sukob, kako su ispričali njeni rođaci, trajao je oko sat vremena, a pokušaji da ga urazume, nisu dali rezultate. Izašli su napolje, u dvorište, gde je prepirka nastavljena, a onda su u jednom trenutku začuli Serbezino zapomaganje.

Rođaci kažu da je Tair bio pod uticajem alkohola i narkotika i da je zbog droge često dolazio u sukob sa nevenčanom suprugom.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike