Ucenjivač sklopio nagodbu: Mladog Nišliju ubeđivao da ubiju njegovu tetku, a evo koliko će robijati

24.04.2024

14:09

0

Nišlija Dragiša S. osuđen na tri godine i jedan mesec zatvora

Ucenjivač sklopio nagodbu: Mladog Nišliju ubeđivao da ubiju njegovu tetku, a evo koliko će robijati
Ilustracija - Copyright Profimedia

Dragiša S. osuđen je na tri godine i jedan mesec zatvora jer je nagovarao Nišliju Iliju S. (19) da ubiju očevu tetku, snimao dogovor o zločinu, a zatim ga tim snimkom ucenjivao.

- Presuda je doneta na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je okrivljeni zaključio sa Osnovnim tužilaštvom u Nišu a potvrdio ga Osnovni sud. Zbog krivičnog dela ucena u pokušaju izrečena mu je kazna zatvora od tri godine i jedan mesec - saopštio je Vladimir Stanojević, portparol niškog OJT, a prenosi Telegraf.

Dragiša je uhapšen krajem januara, a sa njim i Ilija. U prvi mah se mladić sumnjičio da je Dragišu angažovao da ubije tetku njegovog pokojnog oca koja živi u Beogradu a zbog njenog zahteva da joj pripadne deo kuće koju je nasledio nakon očeve smrti. Kako je tada saopštila Policijska uprava u Nišu, Ilija je Dragiši ponudio pet hiljada evra za ubistvo ali je tražio novac unapred, i to hiljadu evra u gotovini i automobil vredan 1.500 evra da ga ne bi prijavio za naručivanje ubistva.

Bio sam mlad i naivan

Ilija koji je zahvaljujući svojoj naivnosti postao žrtva opasnog ucenjivača, oglasio se za medije nakon puštanja iz pritvora.

- Nijednog trenutka nisam imao ozbiljnu nameru da bilo koga povredim a ponajmanje baku jer je prema meni bila jako dobra, čuvala me je u detinjstvu. Jednostavno upao sam u mrežu ovejanog kriminalca, mlad sam i naivan, mislio sam da mi je prijatelj i požalio sam mu se na probleme koje imam a on je to iskoristio da me uceni - kazao je tada ovaj mladi Nišlija uz priznanje da je srećan što je istina izašla na videlo.

Shvativši da je postao žrtva ucenjivača, Ilija je sa majkom otišao u policiju i prijavio ga za iznudu. Ali, Dragiša je priveden kao iznuđivač, uzvratio je udarac i Iliju prijavio za zaveru za teško ubistvo pa su uhapšena obojica. Ključni dokaz protiv tinejdžera bio je snimak koji je D.S. krišom napravio a na kojem se čuje kako se dogovaraju oko zločina. Međutim, pažljivim preslušavanjem snimka istražni organi potvrdili su Ilijinu odbranu da je i on zapravo žrtva ovejanog kriminalca koji ga je uhvatio u svoju mrežu kako bi od njega iznuđivao novac. Zbog toga je tužilaštvo sredinom marta odustalo od krivičnog gonjenja mladića koji je postao svedok protiv Dragiše.

Dragiša je bio ljut što je uhapšen a posebno što je protiv Ilije obustavljena istraga. Najpre je odbijao da prizna krivicu ali kada je shvatio da mu preti i teža kazna ukoliko ide na suđenje, naročito uzimajući u obzir bogat kriminalni dosije, ipak je odlučio da prizna krivicu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike