Delije i Grobari osuđeni na uslovne kazne! Jednom određen pritvor - evo ko je sklopio nagodbu!

22.04.2024

19:11

0

Svih 46 osumnjičenih lica su saslušani od strane javnih tužilaca Prvog osvovnog javnog tužilaštva

Delije i Grobari osuđeni na uslovne kazne! Jednom određen pritvor - evo ko je sklopio nagodbu!
Copyright Tanjug/Marko Đoković

Povodom događaja od 20. aprila 2024. godine kada je kod Vukovog spomenika došlo do tuče između navijača FK "Crvena Zvezda" i FK "Partizan", po nalogu dežurng javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati prema 46 lica za koje postoji osnov sumnje da su učinila krivično delo Nasilničko ponašanje iz člana 344 Krivičnog zakonika.

Naime, svih 46 osumnjičenih lica su u toku trajanja zadržavanja u prisustvu branioca saslušani od strane javnih tužilaca Prvog osvovnog javnog tužilaštva u Beogradu, te je nakon saslušanja zaključilo sporazum o priznanju krivičnog dela i to sa osumnjičenim M.O. (2003), M.Z. (1994), A.K. (1988), B.L. (2000), A.R. (1993), V.T. (2002), L.V. (2001), D.I. (2003), F.S.(2002), V.B. (1997), L.O. (2000) na uslovnu osudu sa utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od 6 (šest) meseci koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od 2 godine od dana pravnosnažnosti presude ne učini novo krivično delo, navodi se u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Tanjug/Marko Đoković
 

Sa osumnjičenim Š.M. (1995) je zaključen sporazum na uslovnu osudu sa utvrđenom kaznom zatvora od 8 (osam) meseci koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od 2 godine od dana pravnosnažnosti presude ne učini novo krivično delo, sa  Š.M. (1995), sa M.M. (1999) na kaznu zatvora u trajanju od 8 meseci koja će se izdržati u prostorijama u kojima osuđeni stanuje, M.N. (1996) na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine a koja će se izvršiti u prostorijama u kojima osuđeni stanuje.

Prema osumnjičenom P. I. (33) zbog izvršenja krivičnog dela nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnet je predlog za određivanje pritvora na osnovu člana 211 stav 1 tačka 2 i 3 Zakonika o krivičnom postupku imajući u vidu da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi uticati na svedoke i druge učesnike događaja koji još nisu otkriveni i koji su saizvršioci navedenog krivičnog dela kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

U odnosu na ostala osumnjičena lica, nakon njihovog saslušanja ukinuto je zadržavanje, te će ista biti dalje procesuirana u redovnom postupku.

Takođe, biće prikupljeni svi raspoloživi dokazi, izuzeti dodatni video zapisi sa sigurnosnih kamera koje su zabeležile događaj, biće donete naredbe za sva potrebna veštačenja mobilnih telefona osumnjičenih lica, ispitani eventualni oštećeni i svedoci očevici, te će biti pribavljena medicinska dokumenatcija o eventualnim povredama koje su oštećeni zadobili kritičnom prilikom, kao i naloženo veštačenje istih u smislu utvrđivanja vrste i težine povreda i mehanizma nastanka istih, kao i pribavljeni dokazi u cilju utvrđivanja visine nastale štete.

Dalje, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva, MUP će preduzeti sve operativne radnje iz svoje nadležnosti u smislu člana 285 i člana 286 Zakonika o krivičnom postupku, a radi utvrđivanja identiteta i drugih učesnika u kritičnom događaju.

U daljem toku dokaznog postupka, ovo tužilaštvo će u saradnji sa Policijskom upravom za grad Beograd preduzeti sve mere i radnje kako bi se utvrdilo tačno i potpuno činjenično stanje povodom predmetnog događaja, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike