Misterija kanala u Kotežu: Kako je u džipu okončao život lav Veljinih Principa (FOTO)

28.12.2023

08:00

2

Autor: 24sedam

Navijač Partizana stradao u kanalu u Krnjači

Misterija kanala u Kotežu: Kako je u džipu okončao život lav Veljinih Principa (FOTO)
Copyright Printskrin/facebook

Nemanja Prica (33) pronađen je mrtav u kanalu u beogradskom naselju Kotež. Telo je bilo u džipu. Prevrnutom.

Pricu su znali svi kao Burdžu iz Borče. Za života je voleo Partizan i bio je blizak frakciji Veljka Belivuka.  

 

Kasnija rekonstrukcija pokazala je da je džipom probio zaštitnu ogradu i sleteo s puta u kanal s vodom. Nesreća se dogodila 28. decembra prošle godine, oko 6.30 sati, u Ulici Partizanski blok.

- Sumnja se da je u blagoj krivini, navodno usled prebrze vožnje, neprilagođene tom delu puta, vozač izgubio kontrolu, udario u metalnu ogradu i sleteo u kanal s vodom. Inače, voda nije duboka, ali je jako prljava i puna smeća. Jezivo izgleda - objasnili su iz policije za medije naglašavajući da je vozio najmanje oko 150 kilometara na sat.

Dosije sa 16 kazni

Nemanja Prica je u prošlosti čak 16 puta sankcionisan za različite saobraćajne prekršaje.

Upravo zbog razvaljene zaštitne ograde prolaznici su primetili da nešto nije u redu pa su pozvali policiju i Hitnu pomoć. Na teren su ubrzo došla dva vozila vatrogasne jedinice sa Zvezdare i iz Borče sa 10 vatrogasaca. Telo mladića nađeno je u automobilu, a lekari Hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt. Telo je poslato na obdukciju kako bi se utvrdilo da li se mladić udavio ili je preminuo od povreda zadobijenih u udesu.

Nestala devojka?

Kola iz kanala su pomoću dizalice izvučena sat i po nakon nesreće, a pojedini očevici su ispričali da su, navodno, videli i devojku koja je bila u kolima s poginulim, a koja je uspela da izađe iz auta i pobegne.

Prica bio je poznat u Kotežu i Borči kao navijač Partizana, od njega su se na društvenim mrežama opraštali "grobari", ali i pripadnici navijačke grupe Principi, koju je predvodio Veljko Belivuk-Velja Nevolja.

Huliganski rat grafitima

Upravo je u Kotežu započeo sukob Vejka Belivuka - Velje Nevolje i Marka Miljkovića Mesara sa navijačem Zvezde Zdravkom Radojevićem, koji je okončao život u klanici u Ritopeku. Beogradsko naselje Kotež nekada je bilo rezervisano za crveno-bele navijače, ali je kasnije prešlo u ruke Principa. Preraslo je i u kraj iz kog se nakon hapšenja glavnih ljudi klana Velje Nevolje slala najglasnija podrška pritvorenim vođama. Ovaj deo Beograda je poznat i po ratu grafitima - prvo su Grobari prefarbali one od Delija, a onda im oni istom merom vratili.

Svi ga u kraju znaju po nadimku Burdža. Stalno je odlazio na utakmice Partizana, redovno je viđan na tribinama. Bio je u dobrim odnosima i s Belivukovim Principima. Nakon njihovog hapšenja povukao se u neku vrste ilegale.

- Hrabrost, osmeh i tvoja dobrota pamtiće se do kraja života. Brate naš, počivaj u miru. Ideš tamo gde su najveći! Lepo spavaj, lave! Tvoja Leva strana - pisali su u oproštajnim porukama.

Sudbina supružnika

Danas je kao uspomena na Pricu, u Borči centar 1, ostao samo veliki mural. Tu je i poruka:

- Prkosio je vodi, igrao se s vatrom, a žene su ga volele!

Mesto gde je poginuo navijač Partizan ima smrtonosni predznak. Na istom mestu, februara 2018. godine, poginuo je bračni par. Supružnici su se udavili na licu mesta, a olupina njihovog "pola" izvučena je dan nakon nesreće.

Vozač automobila, najverovatnije zbog neprilagođene brzine, nije stigao da pravovremeno reaguje, pa je, umesto da uđe u krivinu, završio u kanalu. Nesrećni par završio je u prevrnutom automobilu. U ledenoj vodi i mulju i po mraku nisu imali šanse da prežive.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike