Nastavlja se suđenje za ubistvo pevačice Jelene Marjanović: Svedoče Zoranovi sin, brat i snaja!

19.04.2024

09:25

0

Autor: Mi. S.

Sudsko veće je pozvalo i policajca Božidara Pucića koga je Zoran Marjanović pozvao u noći Jeleninog nestanka

Nastavlja se suđenje za ubistvo pevačice Jelene Marjanović: Svedoče Zoranovi sin, brat i snaja!
Jelena i Zoran Marjanović - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

U Višem sudu u Beogradu za danas je zakazan nastavak suđenja Zoranu Marjanoviću koji je optužen da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče ubio suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović a najavljeno je da bi kao svedoci trebalo da budu saslušani Zoranov sin iz prvog braka Uroš, brat Miloš i snaja Milica. Osim najbližih srodnika Zorana Marjanovića, sudsko veće je pozvalo i policajca Borisa Pucića, kog je optuženi pozvao u vreme nestanka Jelene.

Uroš Marjanović, da podsetimo, na prethodnom suđenju odbio je da svedoči, na šta po zakonu ima pravo i do sada nije dao iskaz u postupku. Danas će u sudnici imati mogućnost da se izjasni da li želi da svedoči ili ne. Brat Miloš prvi put je saslušan u decembru 2019. tokom trajanja prvog suđenja Zoranu Marjanoviću. On je tada ispričao da se seća da ga je brat panično pozvao da dođe na nasip "jer je nestao član porodice".

- Želeo sam da je nađem, tražili smo je, vremena i redosleda kako smo se kretali se ne sećam - ispirčao je tada u sudnici Miloš Marjanović, tvrdeći da ne stoje navodi iz optužnice da su u periodu od 15.56 do 17.14 sati svi telefoni muških članova porodice Marjanović bili isključeni ili u mirovanju - rekao je Uroš.

Po optužnici, Zoran i njegova supruga Jelena su sa trogodišnjom ćerkom otišli na nasip jer je pevačica želela da trči. Zoran je navodno ostao sa ćerkom, ali su joj ubrzo krenuli u susret. Kako se navodi u optužnici, iskoristio je poverenje supruge, namamio je da siđe sa nasipa, a potom je ubio udarcima u glavu u kanalu, dok je njihova ćerka ostala na nasipu.

Marjanović je tokom prvog suđenja izjavio da nije silazio sa nasipa kao i da se nije odvajao od ćerke i da lično misli da je njegovu suprugu ubio psihopata. Na početku ponovljenog suđenja, odbio je da ponovo iznosi odbranu i odgovara na pitanja, već je samo kratko rekao da ostaje pri izjavama koje je ranije dao.

Njegova snaja Milica Marjanović koja bi ponovo trebalo da iznese svoja saznanja tokom prethodnog svedočenja ispiračala je da su ona i njen suprug u noći dok se tragalo za Jelenom bili na nasipu i pokušavali da je pronađu. Otkrila je tada i da su svi muški članovi porodice bili na nasipu gotovo cele noći.

Milica je u ranijim izjavama navodno navela i da su u noći potrage proveravali Jelenin Fejsbuk profil i da su tamo videli užasne poruke.

Ona je navodno tokom istrage ispričala da su Zoran i Jelena imali dobar brak i da je između njih postojala velika ljubav. Navela je da su se, kao i svi bračni parovi, povremeno svađali, ali da je to bilo potpuno bezazleno. Rekla je da je ubeđena da Zoran nikada ne bi naudio Jeleni, a kamoli je ubio, jer ju je jako voleo.

Policajac Boris Pucić, na prethodnom suđenju je ispričao da ga je Zoran privatno pozvao oko 17.30 sati i pitao ga šta da radi "jer je Jelena nestala".

- Poslao sam mu brojeve telefona na koje može da prijavi nestanak. Posle toga sam se samoinicijativno spakovao i otišao do nasipa. Nisam tada bio na dužnosti, bio sam kod kuće - ispričao je tada policajac.

Naveo je da je došao na nasip i sa ostalim članovima porodice Marjanović pretraživao nasip.

- Sa svog telefona sam, čim sam došao, zvao Jelenu. Niko se nije javljao, ali je telefon zvonio. Na nasipu nisam primetio ništa neobično - podvukao je policajac.

Pred sudom je ispirčao da je Zorana poznavao još iz perioda pre nego što je upoznao Jelenu.

- Viđali smo se jednom mesečno ili jednom u tri meseca, uglavnom bih ja dolazio kod njih u studio. Rekao bih da su njihovi odnosi bili normalni. Nisam primetio da je bio grub prema njoj. Od milošte je znao da joj kaže: "Ej, tetka, hoćeš da nam skuvaš kafu" - rekao je tada u sudnici.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike