Osumnjičeni za ubistvo male Danke stigli u tužilaštvo!

17.04.2024

08:24

0

Juče je u tužilaštvu bila i majka Dejana Dragijevića koja je iskoristila pravo da ne svedoči

Osumnjičeni za ubistvo male Danke stigli u tužilaštvo!
Copyright Facebook Instagram printscreen Društvene mreže

U Više javno tužilaštvo u Zaječaru jutros su stigli osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2) Srđan Janković i Dejan Dragijević.

Juče je u tužilaštvu bila i majka Dejana Dragijevića koja je iskoristila pravo da ne svedoči.

Dužnost svedočenja nema osoba sa kojom okrivljeni živi u braku, vanbračnoj ili drugoj trajnoj zajednici, srodnik okrivljenog po krvi u pravoj liniji, u pobočnoj liniji do trećeg stepena zaključno, srodnik po tazbini do drugog stepena zaključno, i usvojenik i usvojitelj okrivljenog. Sud je dužan da ova lica, pre ispitivanja ili čim sazna za odnos prema okrivljenom, upozori da ne moraju da svedoče, i upozorenje i odgovor se unose u zapisnik - navodi zakonodavac.

Inače, ova žena iz Zlota u javnosti sina Dejana, koji je priznao zločin, sve vreme pravda odnosno ne veruje da je upravo on taj krvnik. 

Dejan Dragijević (50) i Janković, radnici borskog "Vodovoda", osumnjičeni su da su 26. marta u Banjskom Polju kolima udarili Danku Ilić (2). Oni su priznali zločin, a kasnije su uhapšeni i Radoslav i Dalibor (40), otac i mlađi brat glavnoosumnjičenog Dragijevića. Mlađi brat, međutim, preminuo u pritvoru od srčanog udara.

Za telom devojčice policija neprekidno traga već 12 dana,a dvojica osumnjičenih bi trebalo da budu poslati na psihijatrijsko veštačenje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike