"Nema tog konca kojim se može zakrpiti duša iskidana": Reči oca ubijene studentkinje Ivane sa Zvezdare slamaju srca

13.04.2024

22:03

0

"Nemoj mi zameriti što te se setim, tebi ne može da smeta ali meni puno znači", napisao je Slobodan Krivokapić

"Nema tog konca kojim se može zakrpiti duša iskidana": Reči oca ubijene studentkinje Ivane sa Zvezdare slamaju srca
Ivana Krivokašić i zgrada u kojoj je ubijena - Copyright Google maps/Facebook

Ivana Krivokapić (26) brutalno je ubijena pre više od 15 meseci u iznajmljenom stanu na Zvezdari, a za osumnjičenim, inače njenim dečkom Jetmirom Gočajem (24) i dalje se traga. Porodica ubijene devojke je neutešna i na društvenim mrežama često osvanu tužne reči i osećanja.

- Naiđe tako trenutak.. teži od kamena.. nema tog konca kojim se može zakrpiti duša iskidana.. kad pogled zaboravi na reči.. kad mi nešto nedostaje, lako naučim živeti bez toga, ali kad mi neko nedostaje.. ne naučim nikad.. tražim te u sećanju.. mirno spavaj kćeri moja - napisao je na društvenim mrežama Slobodan Krivokapić, otac ubijene devojke.

Kako dalje navodi neutešan otac, sećanja su sada najlepši trenuci njegovog života koja dolaze da ga podsete na nešto najlepše.

- Može li više biti nade? Može li biti sreće u ovom životu tuge? Nadam se.. čekam, dani su dugi.. noći još duže tišina srce lomi.. sećanja su najlepši trenuci života. Dolaze da te podsete na nešto najlepše. Zato, nemoj mi zameriti što te se setim, tebi ne može da smeta ali meni puno znači - napisao je on.

Desetine komentara mogu se videti ispod ove objave, a mnogobrojni pokazuju iskrenu tugu za Ivanom.

Ivana je, kako se sumnja ubijena dva dana pre nego što je pronađeno njeno telo, 24. decembra 2022. godine. Obdukcijom tela devojke ustanovljeno je da je ugušena na taj način što joj je ubica rukom zapušio nos i usta i onemogućio disanje.

Kada je Više javno tužilaštvo u Beogradu donelo naredbu o sprovođenju istrage, saopšteno je da se Gočaj sumnjiči za teško ubistvo iz niskih pobuda i ljubomore, za koje je zaprećena minimalna kazna od 10 godina zatvora, dok je maksimalna doživotna robija.

Dva lančića, koja su devojci, verovatno tokom borbe sa napadačem, strgnuta sa vrata, uredno su odložena na komodi pored kreveta, a mobilni telefon se nalazio pored tela. Sve to odmah je ukazivalo da motiv zločina nije koristoljublje.

Kada je pronađeno Ivanino telo, stan je bio zaključan ručno iznutra i nije mogao da se otvori ključem spolja, a ključeva nije bilo u stanu. Oni su bili jedina stvar koja je u stanu nedostajala. Još jedan dokaz koji se pojavio bili su DNK tragovi koji su policiju usmerili na begunca, a koji su pronađeni ispod Ivaninih noktiju, jer se branila od napada.

Kobnog dana, Gočaj je došao do Ivaninog stana na Zvezdari, gde je boravio od 11. decembra i započeo sa njom svađu. Krenuo je, potom, da joj rukama steže usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i poneo ključ. Iako je za njim još 13. januara prošle godine raspisana međunarodna poternica, policija ne može da mu uđe u trag.

Gočaj je, inače, posle njene smrti pokušao da zavara tragove i iste noći je autobusom otišao za Crnu Goru, a na svom profilu na društvenim mrežama je sve vreme objavljivao koliko mu nedostaje i njihove zajedničke fotografije.

Kad je objavljeno da je osumnjičen za ubistvo, pobegao je i obrisao naloge na mrežama i od tada mu se gubi svaki trag. Pretpostavlja se da je u Albaniji ili na Kosovu, ali istraga nema novih informacija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike