"Vratićeš se kroz snove, kroz sećanja, sećanja nikad ne kasne": Otac Ivane sa Zvezdare neutešan i posle 13 meseci

22.01.2024

14:30

0

Za Jetmirom Gočajem (24) iz Gusinja i dalje se traga

"Vratićeš se kroz snove, kroz sećanja, sećanja nikad ne kasne": Otac Ivane sa Zvezdare neutešan i posle 13 meseci
Ivana Krivokapić - Copyright Foto: Printskrin/Fejsbuk/Ivana Krivokapić

"Vratićeš se kroz snove, kroz sećanja, sećanja nikad ne kasne, ona uvek stižu na vreme. Znam da sanjaš, sanjaj i dalje... A ja? Ja ću čekati trenutak kada ćemo se opet sresti, golubice moja mila",  napisao je Slobodan Krivokapić uz fotografiju svoje ćerke Ivane (26), čije je telo pronađeno 24. decembra 2022. godine u stanu na Zvezdari, koji je iznajmljivala.

Ivanu Krivokapić, da podsetimo, mrtvu su zatekla zabrinuta braća koja su otišla da provere da li je dobro jer im se nije javljala na telefon. Ubrzo je ustanovljeno da je Ivana ubijena, a njen ubica je identifikovan kao crnogorski državljanin Jetmir Gočaj (24) iz Gusinja. Za njim je raspisana poternica, ali ni 13 meseci kasnije on nije priveden pravdi.

Otac ubijene devojke, Slobodan Krivokapić, i ovog meseca podelio je sećanje na svoju mezimicu sa porukom da ona nikada neće biti zaboravljena.

Ivana je, kako se sumnja ubijena dva dana pre nego što je pronađeno njeno telo. Obdukcijom tela devojke ustanovljeno je da je ugušena ina taj način što joj je ubica rukom zapušio nos i usta i onemogućio disanje.

Kada je Više javno tužilaštvo u Beogradu donelo naredbu o sprovođenju istrage, saopšteno je da se Gočaj sumnjiči za teško ubistvo iz niskih pobuda i ljubomore, za koje je zaprećena minimalna kazna od 10 godina zatvora, dok je maksimalna doživotna robija.

Dva lančića, koja su devojci, verovatno tokom borbe sa napadačem, strgnuta sa vrata, uredno su odložena na komodi pored kreveta, a mobilni telefon se nalazio pored tela. Sve to odmah je ukazivalo da motiv zločina nije koristoljublje.

Kada je pronađeno Ivanino telo, stan je bio zaključan ručno iznutra i nije mogao da se otvori ključem spolja, a ključeva nije bilo u stanu. Oni su bili jedina stvar koja je u stanu nedostajala. Još jedan dokaz koji se pojavio bili su DNK tragovi koji su policiju usmerili na begunca, a koji su pronađeni ispod Ivaninih noktiju, jer se branila od napada.

Printscreen/Facebook
Jetmir Gočaj

Kobnog dana, Gočaj je došao do Ivaninog stana na Zvezdari, gde je boravio od 11. decembra i započeo sa njom svađu. Krenuo je, potom, da joj rukama steže usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i poneo ključ. Iako je za njim još 13. januara prošle godine raspisana međunarodna poternica, policija ne može da mu uđe u trag.

Gočaj je, inače, posle njene smrti pokušao da zavara tragove i iste noći je autobusom otišao za Crnu Goru, a na svom profilu na društvenim mrežama je sve vreme objavljivao koliko mu nedostaje i njihove zajedničke fotografije.

Kad je objavljeno da je osumnjičen za ubistvo, pobegao je i obrisao naloge na mrežama i od tada mu se gubi svaki trag. Pretpostavlja se da je u Albaniji ili na Kosovu, ali istraga nema novih informacija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike