Da li prepoznajete plaćenika? Ovo su tri lica nesuđenog ubice iz Beograda (FOTO)

13.04.2024

20:45

0

Autor: 24sedam

Damir Mehić Bibi, tokom pet godina skrivanja, potpuno promenio lični izgled

Da li prepoznajete plaćenika? Ovo su tri lica nesuđenog ubice iz Beograda (FOTO)
Copyright printscreen/Youtube/AvazTv MUP

Damir Mehić (47), zvani Bibi, već je u devetomesečnom pritvoru u Tuzli posle izručenja iz Beograda. Njega u Bosni i Hercegovini čeka čeka 17 godina i pet meseci robije za ubistvo počinjeno 2013. godine u centru Tuzle gde je žrtva bio Emir Džinić, dok su teške povrede zadobila braća Amir i Nail Hodžić.

Sudska policija Kantonalnog suda u Tuzli objavila je nove fotografije Bibića, koji se potpuno transformisao tokom pet godina bekstva. Nekada je imao zalizanu kosu i izbrijano lice, a sada je potpuno ćelava, sa dugom bradom.

Mehić je prvostepenom presudom Kantonalnog suda u Tuzli osuđen za krivična dela ubistvo i pokušaj ubistva, učestvovanje u grupi ljudi koja počini krivično delo, ali i za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Presuda mu je izrečena 14. februara 2023. Pored Mehića istom presudom je Amir Lisičić dobio 16 godina i šest meseci, brat Amir Mehić 11 i po godina, Mersed Mehanović šest meseci, a Denisu Rahmanoviću godinu dana.

Tuzlak je uhapšen 12. avgusta 2023. godine na Aerodromu "Nikola Tesla" kada je sa falsifikovanim dokumentima, u društvu supruge, pokušao da uđe u Srbiju. Ali, otkriveno je da je BiH za njim raspisala Interpolovu poternicu 10. maja 2023. godine.

Izvukao 350.000 evra

Tuzlansko tužilaštvo pokrenulo je i istragu pod sumnjom da je Damir Mehić da je iz firme za obezbeđenje “Flek security” iz Tuzle, u kojoj je suvlasnik, izvukao 700.000 konvertibilnih maraka (350.000 evra). Vlasnici firme su i njegova braća Samir i Amir i upravo oni  obezbeđuju sve najveće posleratne bošnjačke privatne firme u Tuzlanskom kantonu.

U trenutku hapšenja, mediji su objavljivali da je Mehić došao u Beograd kako bi pripremio teren i izvršio likvidaciju Luke Bojovića, koji se u Srbiju vratio iz Španije posle dugogodišnje robije.

Naravno, ovo je sve ostalo na spekulacijama pa je Mimić juče i zvanično izručen vlastima BiH. Izručenje je sprovedeno uz visok stepen bezbednosnih mera Sudske policije u Federaciji BiH u saradnji sa drugim državnim policijskim agencijama.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike