Bibi krenuo na Luku Bojovića: Član tuzlanskog "odreda smrti" drug s Keljmendijem i Orićem

15.08.2023

12:16

0

Autor: 24sedam

Tuzlak uhapšen na "Nikoli Tesli" prijatelj sa narko-bosom

Bibi krenuo na Luku Bojovića: Član tuzlanskog "odreda smrti" drug s Keljmendijem i Orićem
Copyright Printscreen Drustvene mreže

Damir Mehić (47), zvani Bibi, koji je u subotu uhapšen na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu zbog sumnje da je sa lažnim pasošem pokušao da uđe u Srbiju, blizak je prijatelj Nasera Orića, bivšeg komandanta Armije BiH u Srebrenici.

Mediji iz BiH navode da je on član zloglasnog tuzlanskog "odreda smrti", kao i da je njegova porodica bliska Naseru Keljmendiju, najpoznatijem albanskom narko-bosu.

Posle privođenja Mehića, koji je u subotu sa suprugom doputovao iz Italije, utvrđen je njegov pravi identitet i otkriveno je da je BiH za njim raspisala Interpolovu poternicu 2020. zbog izdržavanja zatvorske kazne od 17 godina i pet meseci. On je na ovu kaznu osuđen zbog ubistva i dva pokušaja ubistva počinjena 2013. u Tuzli.

- Postoje operativni podaci koji se proveravaju, da je Damir Mehić doputovao u Beograd kako bi po nalogu jednog kriminalnog klana ubio Luku Bojovića - otkrili su izvori.

On bi, međutim, danas trebalo da bude priveden na saslušanje u Treće tužilaštvo u Beogradu, zbog falsifikovanog pasoša. 

- Otkriven je i štek stan koji je imao u Beogradu - otkrivaju portali.

Mediji iz BiH objavili su da su Damir i njegov brat vlasnici privatne agencije za obezbeđenje. Navodno, uhapšeni Damir Mehić neko vreme je bio i lično obezbeđenje Orića.

- Sa Naserom Orićem sam prijatelj, bio i ostao, nikada u životu nismo ništa radili. Ne znam čime se čovek bavi, ne znam šta bismo mogli da radimo zajedno - potvrdio je u jednoj emisiji Damir Mehić.

Oriću se sudilo pred Haškim tribunalom zbog ratnih zločina, ali je pravosnažno oslobođen optužbi.

- Kada je 2008. Orić doputovao iz Haga u Bosnu i Hercegovinu, kao jedan od pripadnika obezbeđenja, dočekao ga je upravo Damir Mehić - kaže izvor iz istrage.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike