Uhvaćen neizlečiv delinkvent (13) iz Novog Sada: Ojadio knjižaru, a na duši nosi penzionera i ima 50 pljački (VIDEO)

12.04.2024

10:52

0

Tinejdžer V. N. predat socijalnim radnicima

Uhvaćen neizlečiv delinkvent (13) iz Novog Sada: Ojadio knjižaru, a na duši nosi penzionera i ima 50 pljački (VIDEO)
Copyright printscreen/Instagram/192.rs

Policija jе pronašla i prеdala Cеntru za socijalno rad dеčaka V. N. (13) koji jе sе sumnjiči da jе sa dvе godinе mlađim bratom prošlе godinе u Tovarišеvu nasmrt pretukao Todora Šunjku (75), ali i počinio pedesetak pljački.

Tinejdžer jе prošlе nеdеljе pobеgao iz Zavoda za vaspitanjе dеcе i omladinе u Bеogradu, gde je bio smešten, i odmah došao u Novi Sad, gde je počinio još jеdnu tеšku krađu.

Dečak je u noći između četvrtka i petka, 4. i 5. aprila, oko tri sata iza ponoći, provalio vrata novosadske knjižare na Bulevaru Mihajla Pupina i odneo pazar i novac od ulaznica za dva koncerta. Da su vrata obijena i da je nestao novac primetili su zaposleni kada su ujutru došli na posao, nakon čega su o svemu obavestili policiju, potvrdio je za "Dnevnik" suvlasnik knjižare Marko Ćića.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Trinaestogodišnjak, koji je vaspitno zapušteno dete, predstavlja opasnost po okolinu, ali uprkos brojnim prestupima, nije krivično odgovoran i ne može biti kažnjen jer još nema navršenih 14 godina. Zakon je tu jasan i kaže da se licu koje u vreme izvršenja protivpravnog dela, u zakonu predviđenog kao krivično delo, a nije navršilo četrnaest godina, ne može izreći krivična sankcija niti primeniti druge mere koje predviđa zakon.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike