Za dečaka (13) nema leka: Ubica starca ponovo pobegao (VIDEO)

11.04.2024

09:55

0

Tinejdžer V. N. nestao iz beogradskog zavoda

Za dečaka (13) nema leka: Ubica starca ponovo pobegao (VIDEO)
Maloletni pljačkaš - Copyright Instagram_192.rs

Jedan od dečaka ubica iz Novog Sada V. N. (13), koji je sa bratom Z .N. (11) osumnjičen da je prošle godine nasmrt pretukao Todora Šunjku (75) u Tovariševu, kao i da je počinio više od 40 pljački, ponovo je na slobodi.

On je pobegao iz jedne ustanove za decu i mlade u Beogradu 5. aprila gde je bio smešten nakon što je uhvaćen posle bekstva iz novosadskog Centra za socijalni rad.

Iste večeri je počinio tešku krađu u Novom Sadu, a policija traga za njim.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

- Sumnja se da je V. N. iz jedne poznate novosadske knjižare u kojoj se održavaju koncerti i književne večeri opljačkao veću sumu novca. Taj dečak je više puta sa bratom bežao iz novosadskog Centra za socijalni rad, koji je ustanova otvorenog tipa jer su obojica maloletnici i ne mogu biti pritvoreni zato što nisu krivično odgovorni dok ne napune 14 godina. Svaki put kada su pobegli, počinili su više krivičnih dela, mahom pljački - podseća sagovornik "Dnevnika".

Po saznanjima policije, u nekoliko navrata već je bežao i iz Zavoda za vaspitanje dece i omladine u Beogradu, ali da je brzo bio lociran i vraćan u tu ustanovu.

- Stručnjaci novosadskog Centra za socijalni rad, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za socijalnu politiku, početkom ove godine su da je najbolje za dečake da ih razdvoje, tako da je mlađi smešten u Zavod u Кnjaževcu, a stariji u Beogradu. Mlađi se izgleda smirio jer sa njim intenzivno rade stručnjaci, a i razdvajanje od brata koji je očigledno kolovođa je izgleda pomoglo. Što se starijeg tiče, ne znamo šta će sa njim biti jer za takvu decu nemamo sistemsko rešenje - objašnjava sagovornik.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike