Stravična istina iz Novog Sada: Dečaci, serijski lopovi, na Veliki petak ubili Todora (75)

24.11.2023

09:39

0

Maloletnici od 10 i 12 godina nasmrt pretukli Todora Šunjku

Stravična istina iz Novog Sada: Dečaci, serijski lopovi, na Veliki petak ubili Todora (75)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Dečaci stari 10 i 12 godina iz Novog Sada koji su počinili 32 krađe i pokušaja krađe, na Veliki petak 14. aprila su u Tovariševu mučki prebili Todora Šunjku (75) teško ga povredili zbog čega je posle tri meseca agonije preminuo!

Oni su ostali na slobodi nakon teškog krivičnog dela koje su počinili u Tovariševu kod Bačke Palanke, za koje nisu krivično odgovorni jer su maloletnici. Od tada su identifikovani kao počinioci 32 krivična dela.

- Najviše su krali na Detelinari i oko Bulevara oslobođenja. Mesare, prodavnice, restorane, cvećare, menjačnice, pa čak i salon za pse su opljačkali. Krali su sve što su smatrali da mogu da unovče. Osim novca uzimali su cigarete, mobilne telefone, pića, a policija je i ranije podnosila prijave - nezvanično saznaje Blic.

Sada se terete za 17 teških krađa, devet pokušaja ovih krivičnih dela, pet krađa i jedno razbojništvo, dok je protiv majke podneta krivična prijava, zbog sumnje da je učinila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletika, iako je već bila pod nadzorom nakon što je Šunjka preminuo.

Višem tužilaštvu u Novom Sadu podnela je Policijska stanica iz Bačke Palanke, pod čijom jurisdikcijom je Tovariševo, protiv maloletnog Z.N. zbog krivičnog dela teška telesna povreda. Tri meseca nakon napada na Todora Šunjku (75), kada je od batina i preminuo, iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu rečeno je da je "postupak u toku i u fazi je prikupljanje potrebnih obaveštenja".

- Pošto je izvršilac dete jer nema navršenih 14 godina života, čak i da se utvrdi da je izvršeno krivično delo biće doneto rešenje o odbacivanju krivične prijave, jer se prema deci ne može voditi krivični postupak ali će se o tome obavestiti nadležni organ starateljstva radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti prema detetu i njegovim roditeljima - rekli su u novosadskom Višem javnom tužilaštvu.

Agonija po bolnicama

Todor Šunjka je nakon prebijanja prebačen na neurologiju u Novom Sadu. Zadobio je teške povrede glave i pluća. Rođaci su ga prebacili u banju u Melencima gde je pao u komu, a potom su mu se pojavile komplikacije na plućima, zbog čega je hitno prevezen u bolnicu u Zrenjaninu, ali mu nažalost nije bilo spasa.

Oni su tada dodali i da imaju saznanja da je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu započelo provere vezano za roditelje maloletnog Z. N. zbog zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica.

Meštani će ga pamtiti kao mirnog čoveka koji nikad nikom nije uputio nijednu ružnu reč. Rođak Dušan je rekao da o tome koliko je bio dobar svedoči i to što je sveštenik odbio da naplati uslugu za njegovu sahranu.

- Spopadali su ljude i onda se nameračili na našeg Tošu. Išao je u prodavnicu i tražili su mu novac. Kada je odbio da im da nešto para ušao je u prodavnicu, kupio šta mu je trebalo, a oni su ga sačekali i počeli da ga tuku. Udarili su ga prvo kamenom u glavu a zatim počeli da ga šutiraju i gaze. To je bilo strašno. Na sreću, sve je zabeležila kamera prodavnice. Znamo da su ih priveli, obavestili Centar za socijalni rad i dalje nikakve informacije nemamo. Niko nam ništa ne govori - ispričao je Dušan Jovanov, rođak stradalog starca.

Kako je tada rekao, jedina im je želja da saznaju šta će biti sa dečacima koji su počinili zločin i njihovom porodicom a sve u želji da spreče neku novu tragediju.

- Dečaci koji su prebili Todora na smrt ili njihovi roditelji moraju odgovarati. Samo tako ćemo sprečiti buduću tragediju, da ne ponove takvu strahotu - izgovorio je rođak i podvukao da su dečaci nakon prebijanja Šunjke napali još jednog čoveka i gurnuli ga sa bicikla, a da su ga spasili meštani.

Nakon tog drugog napada na čoveka na biciklu, dečaci su se sa porodicom vratili u Novi Sad.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic/24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike