Propevale mafijaške žene: Ovo su Bojana i Tanja rekle o pranju para Velje Nevolje i Marka Mesara (FOTO/VIDEO)

10.04.2024

11:14

0

Klan i njihove supruge negirali krivicu

Propevale mafijaške žene: Ovo su Bojana i Tanja rekle o pranju para Velje Nevolje i Marka Mesara (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

U Specijalnom sudu u Beogradu Veljko Belivuk i Marko Miljković negirali su danas da su novcem stečenim od kriminalnih delatnosti kupovali luksuzne automobile, stanove i pokretne stvari. Krivicu su na početku suđenja negirale i njihove supruge Bojana Belivuk i Tanja Miljković, kao i Filip Ivanovski i Marija Ivanovski.

Detaljnu odbranu optuženi će izneti tokom današnjeg suđenja.

U odnosu na Snežanu Đorđević, majku Bojane Belivuk, privremeno je razdvojen postupak zbog njenog zdravstvenog stanja, odnosno, zbog privremene nesposobnosti.

Tanjug/Jadranka Ilić
Bojana Belivuk

 

Optuženi Filip Ivanovski je došao sa slobode sa suprugom Marijom Milutinov, kao i Tanja Miljković i Bojana Belivuk. Optužnicom su, pored Miljkovića i Belivuka, obuhvaćeni i Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Filip Ivanovski, Marija Ivanovski i Snežana Đorđević, zbog više krivičnih dela pranja novca za dela izvršena u periodu od 2015. do 2020.

Tanjug/Jadranka Ilić
Tanja Miljković

 

Optužnicom je svim optuženima na teret stavljeno produženo krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu, osim Snežani Đorđević kojoj je stavljeno na teret krivično delo pranje novca u saizvrilaštvu. Oni su novcem koji je proistekao iz krivičnih dela i kriminalne delatnosti kupovali veći broj luksuznih automobila i drugih pokretnih stvari. Kupovali su i katastarske parcele u Beogradu u najvećem broju situacija na ime trećih lica i tako pokušali da prikriju da novac potiče iz kriminalne delatnosti.

Tanjug/Jadranka Ilić
Filip Ivanovski i Marija Milutinov

 

Protiv Miljkovića i Belivuka se vodi postupak pred sudom zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu čiji se pripadnici terete za najteža krivična dela, među kojima je i sedam ubistava. Ivanovski se tereti da je bio član te kriminalne grupe.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike