"Da sam je uzela u naručje danas bi bila živa, osećam se krivom": Komšinica koja je poslednja videla Danku u Banjskom Polju očajna

08.04.2024

17:00

0

"Noćima ne spavam zbog Danke", kaže komšinica Vesna Komšo

"Da sam je uzela u naručje danas bi bila živa, osećam se krivom": Komšinica koja je poslednja videla Danku u Banjskom Polju očajna
Potraga za Dankom Ilić - Copyright Tanjug/Video/MUP/Facebook

Malena Danka Ilić (2) ubijena je 26. marta ove godine u 13.52 sati u Banjskom Polju. Za svirepo ubistvo osumnjičeni su Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50), radnici JKP "Vodovod" iz Bora. Njima je određen pritvor do 30 dana zbog teškog ubistva. Dejan je do detalja ispričao kako se dogodio zločin, ali da kaže gde je telo "nije mogao da se seti ni u policiji ni u tužilaštvu".

Za pomaganje pri uklanjanju dokaza (tela devojčice) osumnjičeni su Dejanov brat i otac. Otac se branio ćutanjem, a brat je umro u pritvorskoj jedinicu policije u Boru.

Danka Ilić je tog 26. marta došla sa majkom i bratom na imanje u Banjkskom polju. Ona se majci iz vida izgubila dok je žena otišla po vodu za sina. Ivana je odmah pozvala muža, policiju, porodicu, komšije da je pomognu u potrazi za detetom.

- Ja sam je videla poslednji put tu ispred njene kapije. Bila je tako mala da sam verovala da su roditelji negde pored nje. Ovo naselje je mirno i mi svi puštamo decu da idu ispred nas. Noćima ne spavam zbog Danke. Da sam je uzela u naručje ona bi danas bila živa...Sve ovo mi je katastrofa... - priča Vesna Komšo iz Banjskog polja.

Tog dana njenom sinu je bio rođendan. Tek kasnije čula je šta se dogodilo. Prvo se obratila Dankinom dedi. Njemu je rekla da je dete videla kod kapije i da je mala da nije mogla daleko da ode.

- Deda me je pitao zašto je nisam uzela. Rekla sam da sam mislila da je neko sa njom. Osećam se krivom i odgovornom - kaže Vesna.

Nakon što je otišla po dete u vrtić Vesna je došla u dvorište porodice Ilić.

- Dankina majka šetala je gore-dole, otac je plakao pored kola. Krenula sam i ja u potragu za detetom. Bila sam i u policiji na poligrafu. Rekla sam svima da mi je žao što nisam izašla iz kuće i uzela je. Mislila sam da je roditelji prate. Da sam znala da je sama istrčala bih iz kuće. Ne mogu sebi da oprostim. Ja imam decu. Da se njima nešto desi mene ne bi našli živu - dodaje Vesna i tvrdi da ju je celo naselje tražilo.

- Svaki metar smo prešli, ali je nije bilo. Nadala sam je da je tu negde i da je oteta bila sve je bolje od ovog scenarija. Plašim se da ostajem sama. Kada mi je suprug u drugoj smeni samo mislim da će se nešto strašno dogoditi. mala Danka ničim ovo nije zaslužila. Sve je ovo veliki stres. I ispitivanje u policiji i sve nakon toga - kaže Vesna za Telegraf.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike