Prva analiza iz Beča: Ovo je odalo Rumunke sa snimka o slučaju male Danke (FOTO/VIDEO)

02.04.2024

13:00

0

Autor: 24sedam

Žene iz srpskog Kulturnog centra ukazale na jednu nelogičnost

Prva analiza iz Beča: Ovo je odalo Rumunke sa snimka o slučaju male Danke (FOTO/VIDEO)
Nestala Danka Ilić - Copyright Printscreen

Saša Božinović, predsednik Srpskog kulturnog centra u Beču, ukazao je za srpske medije na jednu nelogičnost sa snimka na kome se vidi devojčica koja podseća na nestalu Danku Ilić (2).

- Žene iz našeg Kulturnog centra ukazale su na jednu nelogičnost. Njima je bilo čudno što je dete bez kolica. U Beču se nijedno dete ne vozi bez kolica i majke ne puštaju decu da hodaju po tramvajskoj stanici. To je zasmetalo svim ženama - naveo je Božinović o snimku nastalom 30. marta na tramvajskoj stanici u Beču.

Printscreen/ MUP Srbije
Dve žene sa kojima je bila devojčica

 

Klinički psiholog i sudski veštak Dušan Vuković naveo je, povodom snimka koji je srpski državljanin napravio u Beču, a na kome je dete koje je možda nestala Danka Ilić, da se dete na snimku ponaša normalno, u skladu sa svojim godinama, istakvši da adaptacija dece nižeg uzrasta ide izrazitom brzinom.

Posle snimka na kome se vide dve državljanke Rumunije sa devojčicom, koja veoma podseća na malu Danku i koji je napravio Srbin iz Beča, pokrenuta je žuta Interpolova poternica, a u ceo slučaj uključena je austrijska policija. Marko Blagojević, ambasador Srbije u Beču, naveo je da se očekuje da policija u Austriji obavesti o identitetu osoba sa snimka.

Danka Ilić nestala je 26. marta iz dvorišta porodične kuće u Banjskom Polju. Sve najnovije informacije o potrazi za njom možete pratiti u našem blogu uživo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike