"Sve oko nestanka Danke neuobičajeno": Zašto stručnjaci sumnjaju na planiranu otmicu? (VIDEO)

02.04.2024

11:27

0

"Gotovo da ne postoji slučaj trgovine decom radi ilegalnog usvajanja, što je važno kada pričamo o mogućnosti da Danka bude predmet trgovine ljudima"

"Sve oko nestanka Danke neuobičajeno": Zašto stručnjaci sumnjaju na planiranu otmicu? (VIDEO)
Potraga za Dankom Ilić - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Ibro Ibrahimović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima izjavio je danas da je sve oko nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Bora neuobičajeno jer nije realno da dete tog uzrasta ode tako daleko i nestane bez traga.

Dodao je da se može isključiti impulsivna i neplanska otmica, jer, kako je rekao, takve postupke čine osobe sa mentalnim oboljenjem.

- Kada su otmice u pitanju, moramo reći da su one planirane, da se prikupljaju informacije o detetu, roditeljima, njihovo kretanje i rutina. Kada pričamo o trgovini ljudima, gotovo da ne postoji slučaj trgovine decom radi ilegalnog usvajanja, to je važno kada pričamo o mogućnosti da Danka bude predmet trgovine ljudima", objasnio je on.

Kada je reč o trgovini ljudima, brahimović je istakao da se veoma retko dešava da otmicu izvrše ljudi koji ne poznaju dete i porodicu.

Zbog toga je neophodno strpljenje, jer se ne zna autentičnost snimka koji je napravio srpski državljanin u Beču, na kome se vidi dete za koje se sumnja da je možda Danka, što, dodaje on, možda predstavlja tračak nade da je devojčica živa.

Komentarišući saopštenje MUP-a Crne Gore o potrazi za nestalom devojčicom Dankom Ilić iz Srbije, i apel građanima da ukoliko imaju informacije o nestaloj devojčici o tome obaveste kancelariju Interpola u Podgorici, Ibrahimović je rekao da je raspisana žuta poternica. Istakao je da je potpuno očekivano da i zemlje u regionu, kao i zemlje u kojima se pretpostavlja da devojčica može biti, raspišu poternicu, naglasivši da MUP Srbije radi odličan posao.

Najnovije informacije u vezi sa potragom za nestalom Dankom Ilićmožete pratiti u našem blogu uživo.


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike