Ubice MMA borca imale petoricu pomagača: Poznato i ko im je iz lokala javio da je Stefan u kafiću!

31.03.2024

15:17

0

Nenad Savić, otac ubijenog Stefana kaže da se nada skorom hapšenju ubica i njihovih saučesnika

Ubice MMA borca imale petoricu pomagača: Poznato i ko im je iz lokala javio da je Stefan u kafiću!
Stefan Savič - Copyright Printscreen/Youtube/Triangle TV/ATA Images

Beogradska policija otkrila je pet osoba koje su pomogale u bekstvu i skrivanju Vasilija Gačevića (23) i Marka Daničića (23), koji su u noći između 24. i 25. februara ubili Stefana Savića (23), MMA borca i reprezentativaca Srbije u toj disciplini.

- Zna se ko im je sve pomagao i ko ih je sve skrivao nakon što su ubili Stefana. Takođe, poznato je i ko je bio tiper iz lokala koji je javio ubicama da je Stefan u kafiću. Svi oni će da budu obuhvaćeni istragom - kaže sagovornik blizak istrazi.

Nenad Savić, otac ubijenog Stefana, koji je prošle godine na svetskom prvenstvu osvojio bronzanu medalju za našu zemlju kaže da se nada skorom hapšenju ubica i njihovih saučesnika.

- Nadam se da će svi biti brzo privedeni licu pravde - rekao nam je Nenad Savić.

Ubice Marko Daničić (23) i Vasilije Gačević (23) u noći između 24. i 25. februara odšetali su iz Dunavske ulice u Beogradu nakon što su ubili Stefana Savića, sa kojim su se skuobili 2021. godine. Od njih od tada nema ni traga ni glasa, a nakon što je pronađena garderoba i stan koji su koristili, pitanje je dana kada će završiti sa lisicama na rukama.

- On je bio divan momak koji je mogao mnogo toga da nam pokaže, od vaspitanja na ulici do svega. Prva misao mi padne napamet da njega više nema. Supruga i ja smo radili na tome da vaspitavamo decu ličnim primerom, uvek smo izbegavali svađe i mirno smo svemu pristupali. On je uvek izbegavao svađe i sve rešavao mirnim putem, a to je naučio od nas - rekao je Savić.

On je istakao i da je njegov sin svima uvek pomagao i prisetio se poslednje večeri provedene sa sinom.

- Dok ga nismo videli u sudskoj kapeli kako leži, u prvi mah nismo verovali da je to naš sin, jer je uvek bio pun života. Koga god sam pitao, dobio sam isti odgovor da je uvek svakome pomagao i bio dobar prema svima. Sećam se poslednje večeri kada sam pričao sa njim, šalili smo se i smejali i bio je dobro raspoložen. Nikad ništa nije krio, čak sam mu znao i šifru telefona - kazao je Savić.

Tokom ubistva njegovog sina, slučajni prolaznik Stefan M. je pokušao da ga zaštiti, ali su i njega ubice izbole.

- Počinje Evropsko prvenstvo u MMA borbama i reprezentacija će nastupati pod njegovim imenom. Njegovi drugari žele da mu naprave spomenik i spomen park. Sama sahrana od par hiljada ljudi pokazuje njegovu veličinu i na sve načine mu odaju priznanje. Roditelji, neka vam se deca bave sportom, da ne budu na ulici i da vam oružjem ne barataju. Nisu samo ubili jednu porodicu, već su ubili bar 20 povezanih porodica ubistvom mog sina - zaključio je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike