Sramota u Sarajevu: "Otmičari" male Danke oslobođeni, dobiće samo novčanu kaznu (FOTO/VIDEO)

29.03.2024

15:53

0

Autor: 24sedam

Trojica otmičara se šalila, biće kažnjeni novčano

Sramota u Sarajevu: "Otmičari" male Danke oslobođeni, dobiće samo novčanu kaznu (FOTO/VIDEO)
Copyright Uprava federalne policija

Trojica muškaraca uhapšena sinoć jer su na društvenoj mreži "TikTok" širili lažne informacije o nestanku Danke Ilić i tražili otkup od 50.000 evra pušteni su na slobodu. Oni mogu biti osuđeni samo novčanom kaznom.

Bašara Tufankija, Zakuana Tufankija i Muhameda Tufankija u četvrtak su, u saradnji sa kolegama iz Srbije, ekspresno uhapsili pripadnici Federalne uprave policije na lokacijama kod Ilidže i Hadžića.

Svi uhašeni su članovi jedne porodice, sirijskog porijekla a tvrdili su da imaju saznanja o nestanku devojčice i tražili su oko 50.000 evra za otkrivanje informacija. Radi se o Sarajlijama od kojih jedan ima i državljanstvo Sirije, a drugi Srbije.

Tvrdili su da imaju lokaciju devojčice odnosno da je drže u podrumu. Mediji prenose da je jedan od njih navodno rekao da devojčica plače i doziva majku.

Ali, prilikom ispitivanja, istražiocima su rekli da je u pitanju šala.

Foto: MUP Srbije
Osumnjičeni državljani Sirije

 

Jedan od njih  priznao je istražiocima da jeste na TikToku širio lažne informacije o nestanku djevojčice i za njih tražio novac ali da je u pitanju šala i da ne zna ništa o nestaloj djevojčici.

Ispostavilo se da nemaju nikakve informacije koje bi pomogle u potrazi sa djevojčicom, te su po nalogu Tužilaštva svi pušteni.

Međutim, davanje lažnih informacija može omesti istragu, zbog čega bi građani trebalo da su obazrivi prilikom objava na društvenim mrežama gdje se takve dezinformacije inače najčešće plasiraju.

Takođe za davanje lažnih informacija zaprijećene su i kazne.

Danka Ilić (2) iz Bora nestala je u utorak u 13.45 u Banjskom Polju. Potraga je ušla u četvrti dan, ali i dalje nema jasnih informacija o sudbini deteta, osim da je najviše sumnji palo na majku Ivanu.

Najnovije vesti o potrazi za Dankom Ilić možete čitati na našem blogu uživo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike