Naš bivši obaveštajac tvrdi: "Na licu mesta pronađeni Dankina cucla i ćebence, majka u telefonu ima veliki broj poruka"

28.03.2024

21:15

0

Božidar Spasić je detaljno objasnio proces istrage Dankinog nestanka

Naš bivši obaveštajac tvrdi: "Na licu mesta pronađeni Dankina cucla i ćebence, majka u telefonu ima veliki broj poruka"
Božidar Spsasić pričao o nestanku Danke Ilić - Copyright Printscreen/ Jutarnji Program TV Happy Facebook

Bivši operativac Službe državne bezbednosti Božidar Spasić otkrio je nove detalje koji se tiču nestanka male Danke Ilić (2). Spasić je detaljno objasnio proces istrage Dankinog nestanka.

- Obavljena je ta takozvana opšta pretraga terena. Nakon nekog razumnog vremena se zaključilo da se dete ne nalazi tu i policija je povukla svoje snage. Druga faza je operativna obrada nad roditeljima. To su osobe koje su poslednje bile u kontaktu sa nestalom devojčicom. Tu se vodi velika istraga. Saslušavanje traje već danima. Priča majke ne pije vodu. Smatra se da je imala interval od nekih 20 minuta od kad je izgubila dete pa do trenutka dok se tu nisu pojavili ljudi. Ono što je mene posebno uzbudilo jeste to što su na licu mesta pronađeni i cucla i ćebence koje je dete nosilo svuda sa sobom. Nakon toga su majka i otac odvedeni u Bor na ispitivanje. U telefonu Dankine majke je pronađen veliki broj poruka, od kojih su neke i obrisane. Takođe, postoji informacije da je još jedno lice privedeno, a to je prijatelj majke - priča Spasić za Informer tv.

On je naglasio i da je majka male Danke ostala bez svoje majke kada je bila mala i da je ovo kuća u kojoj je ona živela kao dete. Čudno je da je dovela ćerku i sina baš na to mesto da se igraju, gde ima šiblja i nekih mašina.

On je pohvalio rad policije, ali mu je zasmetalo ponašanje oca nestale devojčice.

- Ovo je bilo jedno rutinsko čišćenje terena. Ta operacija je rezultat istrage i saslušanja. Policija u potpunosti drži stvari pod kontrolom. Da li će biti lepih vesti, ili ružnih vesti, to niko u ovom trenutku ne može da zna. Mi ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo da majka u potpunosti sarađuje. Otac se bakće sa Fejsbukom u trenutku kad se pola države bavi njegovim detetom. Bez ikakve optužbe prema njima, ali oni su ljudi koji su poslednji videli dete - poručio je bivši operativac.

Sve aktuelnosti iz potrage za nestalom Dankom Ilić (2) saznajte prvi, i to u našem blogu uživo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike