Lisice za upravnika Ateljea 212: Sa Homenom umešan u krađu ordenja

26.03.2024

13:23

0

Novici Antiću određen pritvor do 30 dana

Lisice za upravnika Ateljea 212: Sa Homenom umešan u krađu ordenja
Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Novica Antić, upravnik beogradskog pozorišta Atelje 212, uhapšen je kao član grupe koja je ukrala ordenje iz zgrade Palate "Srbije" u kojoj je i nekadašnji državni sekretar Slobodan Homen. Osumnjičenom Antiću je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana. U ovoj grupi 

U velikoj akciji policije i tužilaštva priveden je veći broj osoba, osumnjičenih da su godinama iznosili skupoceno ordenje i druge slične dragocenosti iz zgrade SIV na Novom Beogradu. Kako se procenjuje, odneto je ukupno 43.000 komada.

Antić (63) je na mesto upravnika kultnog pozorišta postavljen u septembru 2019. Njegovo imenovanje pratili su protesti pojedinih glumaca, a nasledio je Branimira Brstinu. U dva mandata bio je državni sekretar u Ministarstvu kulture, počev od 2001. godine.

Sve njegove kolege iz Ateljea 212 bili su šokirani kada su saznali šta se dogodilo.

- Mislili smo da je reč o nekoj grešci. Nismo ni pomislili da se radi o Antiću. Prosto neverovatno. Verujte da danima ne možemo da dođemo sebi. Nemamo nikakve preciznije informacije, ne znamo detalje krivične prijave, ali nadamo se da će istraga biti brza, pa ako je kriv neka odgovara - kaže za "Republiku" sagovornik iz Ateljea 212.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike