Marku iz Paraćina potvrđena presuda: Za smrt maćehe 20 godina zatvora

26.03.2024

12:18

0

Autor: 24sedam

Marko P. (24) ubio je Marinu M. (50), a oca Miloša P. (59) izbo 41 put

Marku iz Paraćina potvrđena presuda: Za smrt maćehe 20 godina zatvora
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je januarsku presudu Višeg suda u Jagodini po kojoj je Marko P. (24) iz Paraćina osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva maćehe Marine M. (50) u njenoj kući u februaru 2023. Istovremeno, oca Miloša P. (59) je pokušao da ubije sa 41 ubodom u telo.

Zločin se dogodio 5. 2023. Marko došao u maćehinu kuća, koja je na 500 metara od njegovog doma u kom živi sa ocem i sestrom. Pre zločina Marko P. uništio je sve kamere na ulaznim vratima žrtvinog doma.

Mladić je kobnog dana došao kod maćehe sa kojom je njegov otac bio u dugogodišnjoj vezi. Hteo je, navodno, opet da je maltretira i da uzima novac. Nakon svađe, kuhinjskim nožem je izmasakrirao maćehu, a potom nastavio da pretura po kući. Posle toga otišao je do kuće i sa setrom maltretirao oca kog su izboli 41 put i naneli mu ozbiljne povrede.

Viši sud u Jagodini osudio je Marka P. na 20 godina zatvora zbog ubistva Marine M. dok je u razdvojenom postupku njegovoj sestri M. P. (28) izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja u ustanovi zatvorenog tipa zbog neuračunljivosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike