Otac policajca Jovića ekskluzivno za 24sedam: Hrkalovićeva šutirala dokaze koje je moj sin doneo s mesta ubistva Saleta Mutavog!

30.07.2021

18:45 >> 09:14

0

Autor: Lj. Keković

Vukosav Jović kaže da je njegov sin znao da ga prate i prisluškuju

Otac policajca Jovića ekskluzivno za 24sedam: Hrkalovićeva šutirala dokaze koje je moj sin doneo s mesta ubistva Saleta Mutavog!
Copyright 24sedam/Facebook/YouTube

Posle ubistva Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, vođe Partizanovih navijača, tadašnja sekretarka Uprave kriminalističke policije Dijana Hrkalović pobesnela je na policajca Dejana Jovića kad se vratio sa uviđaja u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

Hrkalovićeva je, urlajući, po svom kabinetu šutirala čaure koje joj je doneo inspektor, koji nije ni slutio da je to početak njegovog stradanja u srpkoj policiji, u kojoj je vrh tadašnjeg MUP-a napravio paralelni sistem stavljen na raspolaganje kriminalcima, koji je bio blizak “kavačkom klanu”.

Pročitajte još

– Kada je toj ženi, Hrkalovićevoj, za koju je moj sin govorio da nije normalna, doneo čaure, ona ih je nogama šutirala po kancelariji. Tog dana svađali su se do ponoći, jer je, verovatno, htela da sve to uništi – rekao je, u ekskluzivnom razgovoru za 24sedam, Vukosav Jović, otac preminulog inspektora, otkrivajući detalje o besprizornom progonu njegovog sina, koji je 2020. godine preminuo od posledica koronavirusa.

Inspektor Dejan Jović Facebook/Dejan Jovic

Pored istrage Stankovićevog ubistva, inspektor Jović radio je, između ostalog, i na slučajevima ubistva Miše Ognjanovića i pevačice Jelene Marjanović iz Borče, zatim na slučaju likvidacije na sahrani u Sopotu, kada je ubijen Milomir Jovanović, kum odbeglog vođe novobeogradskog klana Dejana Stojanovića Keke.

Posle ubistva na šinama karatiste Vlastimira Miloševića 2017. godine, inspektor Dejan Jović je kao neposrednog izvršioca uhapsio Veljka Belivuka, a kao saizvršioca Marka Miljkovića. Dokazi koje je prikupio, međutim, u međuvremenu su uništeni, i Belivuk i Miljković su oslobođeni optužbe, posle čega su napravili najbrutalniji klan u zemlji, kojem se na teret stavljaju najmonstruoznija ubistva.

Dijana Hrkalović ATA Images/Miloš Tešić

Kada je 2018. godine ubijen Dragoslav Miloradović, kum Luke Bojovića, inspektor Jović odbio je da bez sudskog naloga pretrese stan ubijenog, zbog čega je ušao u otvoreni sukob sa osobama bliskim tadašnjem ministru policije Nebojši Stefanoviću.

Belivukovi jataci u vrhu MUP-a montirali su lažni postupak protiv Jovića, tvrdeći da je trgovao uticajem, a pravosnažnom presudom Apelacionog suda potvrđeno je da tokom šestomesečnog tajnog praćenja nije prekršio pravila službe.

Aleksandar Stanković Sale Mutavi Printscreen

– Moj sin je znao da ga policija prati i prisluškuje, i jednom prilikom, kad je došao kod mene u Brus, kazao mi je da se pripazim. U to vreme, znajući sa kim ima posla, da bi sačuvao glavu, fasciklu sa važnim dokumentima dao je na čuvanje određenim ljudima – otkriva za naš portal otac inspektora Jovića.

Vukosav kaže da je Dejan stoički izdržao hapšenje i suđenje, kao i medijski linč tabloida koji su pisali da je bio krtica “škaljarskog klana” u MUP-u, i da se jedno vreme osećao dobro, iako je ležao na Infektivnoj klinici u Beogradu, kad je ustanovljeno da je zaražen virusom korona.

Mural sa Dejanović likom Printscreen/YouTube

Otkriva i šta se u tim danima dešavalo sa Dejanovom majkom.

– I moja pokojna supruga Ilinka i Dejan imali su strašnu intuiciju, valjda je i to doprinelo da bude uspešan u svom poslu. Uglavnom, jedno jutro čula se sa Dejanovim prijateljima, koji su joj javili da mu je jako loše. Kad je završila razgovor, rekla mi je: „Dejan će da umre.“ Rekao sam joj da ne priča svašta, iako me uhvatila zebnja od tih njenih reči. Uveče, ona nikako da legne da spava, samo je sedela i ćutala. Pred zoru sam se probudio da vidim da li je legla. Zatekao sam je mrtvu u krevetu. Umrla je od tuge, bio je 17. jun, a Dejan je preminuo 3. jula – ispričao je Dejanov otac.

Pročitajte još

Vukosav kaže da će vreme pokazati i da li su neki bliski prijatelji i kolege njegovog sina, zbog beneficija, bili saučesnici u potkopavanju njegovog sina, jer je, kako kaže, čudno da sin kolege, kojeg je Dejan kod sebe primio, dobio stan posle samo par godina rada u službi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike