Saslušani otmičari sina biznismena iz Vršca: Mučili mladića (21), a tužilac im spremio iznenađenje

19.03.2024

14:19

0

Petorica otmičara iz Vršca saslušana u Osnovnom tužilaštvu

Saslušani otmičari sina biznismena iz Vršca: Mučili mladića (21), a tužilac im spremio iznenađenje
Ilustracija - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Petorka M. K. A. (22), R. T. (20), L. J. (24), L. T. (24) i M. L. (22) iz Vršca, osumnjičena za zlostavljanje i mučenje, saslušana su danas u Osnovnom tužilaštvu u Vršcu i za sve je zatražen pritvor.

Oni su u noći izmeđiu 16. i 17. marta oteli N.L. (21), sina građevinskog investitora A.L. iz Vršca. Motiv otmice su navodni dugovi.

Mladića su M. K. A. i R. T. prisilili da uđe u automobil i odvezli ga u jedan stan u Vršcu, gde su ga tukli i oteli mu zlatni lančić i sat, ali i mobilni telefon, pa se terete i za krivična dela protivpravno lišenje slobode i razbojništvo u saizvršilaštvu.

U stan su potom ušli i L. J, L. T. i M. L. koji su žrtvu više puta udarili, a L. J. se sumnjiči da mu je pretio tražeći da mu isplati 1.000 evra. Zato će protiv njega biti podneta i krivična prijava za iznudu.

Grupa je uhapšena neposredno posle otmice, određeno im je policijsko zadržavanje, a juče su dobili krivične prijave Policijske stanice Vršac. Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu nastavlja dalji rad na predmet, najavljuje "Telegraf"..

Otac mladića je naveo da mu je sin bio otet u subotu uveče, kada je bio na proslavi rođendana. 

- Otmičari su ga sačekali i tražili mu novac, ali nije hteo da da pa su ga nožem prisilili da uđe u auto. Odvezli su ga u neki stan i tamo su ga sedam sati maltretirali i tukli. Uopšte nije u pitanju nikakav dug! Ti mladići reketiraju decu čiji su roditelji malo imućniji - objasnio je biznismen i naveo da su otmiičari od njegovog deteta zahtevali 2.000 evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike