Gornji Milanovac zavijen u crno! Dan žalosti zbog stradalih mladića, zastave spuštene na pola koplja (VIDEO)

18.03.2024

12:44

0

U ovoj opštini danas je potpuni muk, zastave na državnim institucijama spuštene su na pola koplja, a u kafićima nema muzike

Gornji Milanovac zavijen u crno! Dan žalosti zbog stradalih mladića, zastave spuštene na pola koplja (VIDEO)
Copyright RINA

Zbog tragične nesreće koja se dogodila u subotu veče, kada su poginula dva školska druga, proglašen je Dan žalosti u Gornjem Milanovcu. U ovoj opštini danas je potpuni muk, zastave na državnim institucijama spuštene su na pola koplja, a u kafićima nema muzike.

- Tuga koja se rečima ne može opisati. Svi smo i dalje u šoku, dva mlada života nestala su u trenutku, a pred njima je bio život - kažu za RINU potreseni građani.

RINA
 

Organi i organizacije, kao i druga pravna lica koja ističu zastavu, dužni su da u vreme Dana žalosti, zastavu Republike Srbije, kao i zastavu opštine Gornji Milanovac, spuste na polovinu jarbola.

- U obrazovnim ustanovama Dan žalosti obeležava se minutom ćutanja na prvom času nastave, a program nastave muzičkog obrazovanja prilagođava se Danu žalosti - kazali su za RINU u opštinskoj upravi Gornjeg Milanovca. 

RINA
 

Do teške tragedije je došlo u noći između subote i nedelje, kada su se sudarila dva putnička vozila na raskrsnici.

Vozilo u kom su se nalazili nastradali mladići nije stalo na znak stop, a u njih je udarilo vozilo kojim je upravljao njihov drug iz osnovne škole. On je zadržan u policiji zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

Nastradali mladići sahranjeni su tokom jučerašnjeg dana na lokalnom groblju u Brđanima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike