Dečiji teror u Markovcu: Dosije porodice čiji je sin (13) sekirom ubio 12 jagnjadi

14.03.2024

20:45

0

Autor: 24sedam

Celo selo meta porodice dečaka ubice

Dečiji teror u Markovcu: Dosije porodice čiji je sin (13) sekirom ubio 12 jagnjadi
Copyright Profimedia

Porodica M. Ž. (13), koji je u ponedeljak ubio sekirom 12 jagnjadi, već godinama stvara neopisive probleme meštanima sela Markovac kod Pančeva. Ovaj maloletnik, kao i njegova braća, krivično su neodgovorni, ali zato terorišu sve redom i otimaju sve šta im padne pod ruku.

Priča o ovoj porodici ugledala je svetlost dana decembra 2018. godine. Tada je uhapšen D. Ž., deset godina stariji brat M. Ž. Lisice su mu stavljene na ruke zbog silovanja dveju devojčica, i to u dužem vremenskom periodu. 

Psiholog otkrio prvu žrtvu

Slučaj je otkriven kada je jedna od žrtava o tome razgovarala sa psihologom u Vršcu. A psiholog je odmah o svemu obavestio policiju i tužilaštvo. Usledila je brza istraga, nakon čega je ustanovljeno da ta devojčica nije bila jedina žrtva. Sve sumnje su kasnije potvrđene ginekološkim pregledima u Beogradu.

Zbog tih zlodela, D.Ž. je osuđen na 13 godina robije, na kojoj je i danas. 

I tako godinama meštani Markovca strepe od porodice M. Ž.

- Veoma su siromašni i primaju socijalnu pomoć. Najveći lopov je bio sin koji je na robiji. Za njega niko nema lepe reči. Krao je po selu i prodavao te ukradene stvari. Policija je često zbog toga dolazila u njihov dom - priča komšija, i dodaje da je D. Ž. pre hapšenja decembra 2018. godine opljačkao kuću jedne žene u selu. 

Život sa dvojicom muževa

Da je sve potpuno čudno i neverovatno u toj porodici, govori i podatak da je majka M. Ž. istovremeno živela sa dvojicom muškaraca. Sa starijim supružnikom je dobila D. Ž., M. Ž. i još jednog sina i ćerku. Sa drugim mužem ima dve ćerke.

- Svi su bili pod istim krovom. Stari muž, novi, i ona. Naravno, i sva njihova deca - navodi jedna komšinica.

Priča o problematičnoj porodici ponovo je aktuelizovana kada je M. Ž. u toru Predraga Tadića ubio 12 jaganjaca. Svako od njih udareno je sekirom po tri puta, lobanje su im razbijene. 

Nož u školi

- Oduvek je imao delinkventno ponašanje. Zbog teških životnih uslova primili smo ga da živi sa nama. Brinuli smo o njemu, bez ikakve naknade. Niko od dece kod nas nije čuvao ovce, njima je bila obaveza da idu u školu - ističe Tadić, i dodaje da je dečak ranije jednom komšiji ubio 10 kokošaka.

Mada, i ostali u selu su bili njegova meta.

- Nosio je nož u školu, krao od lovaca patrone za puške, maltretirao starije komšije i vršnjake u školi. Zvao sam ranije Centar za socijalni rad i sve prijavljivao. Oni su mi stalno govorili da ne mogu da reaguju dok nešto ne uradi - kaže Tadić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike