Oproštaj mora da sačeka: Porodica odlaže sahranu tragično nastradalog Vladimira Belića

06.03.2024

13:54

0

Novi termin sahrane će biti naknadno objavljen

Oproštaj mora da sačeka: Porodica odlaže sahranu tragično nastradalog Vladimira Belića
Copyright Privatna Arhiva

Porodica tragično nastradalog vozača kamiona, 26-godišnjeg Vladimira Belića iz Čačka, saopštila je da se sahrana, koja je bila planirana za sutra, 7. februara, na groblju u Ljubiću, odlaže do daljeg.

Razlog za odlaganje je produžetak procedure prenosa pogrebnih ostataka iz inostranstva, koja će trajati duže nego što je porodici prvobitno bilo najavljeno. Novi termin sahrane će biti naknadno objavljen.

Podsetimo, Vladimir Belić je izgubio život pre pet dana na graničnom prelazu Kalotina u Bugarskoj.

Privatna Arhiva
 

 

Belićeva sudbina posebno je odjeknula u javnosti zbog prethodne nevolje koju je doživeo pre dve godine na ukrajinskom graničnom prelazu Jagodin, gde je, zajedno sa kolegama vozačima iz Srbije, Belorusije i drugih zemalja, bio zadržan bez mogućnosti napuštanja zemlje. Ukrajinske carinske vlasti nisu im dozvolile izlaz, te su vozači bili primorani provesti 20 dana u hladnim kabinama svojih kamiona, bez hrane, vode i goriva. Na kraju, im je dozvoljeno da pešice napuste ratom zahvaćeno područje, ali su im oduzeti kamioni i dokumentacija.

Vest o Belićevoj smrti zatekla je mnoge njegove kolege na evropskim putevima, koji se već danima na društvenim mrežama opraštaju od njega. Tragičan gubitak ovog mladog čoveka izazvao je talas tuge među vozačima sa Balkana, koji su izgubili ne samo kolegu, već i prijatelja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike