Obrt u slučaju dve plantaže marihuane u Beogradu: Predmet prebačen u Više javno tužilaštvo

04.03.2024

12:58

0

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda oglasilo nenadležnim, pa je optužnica trenutno u Višem sudu

Obrt u slučaju dve plantaže marihuane u Beogradu: Predmet prebačen u Više javno tužilaštvo
Plantaža marihuane - Copyright MUP

Slučaj dve plantaže za uzgoj marihuane, koje su prošlog leta otkrivene na teritoriji Surčina i Grocke prebačen je iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal je na dalje postupanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Na ove dve plantaže, da podsetimo, otkriveno je gotovo 2.500 stabljika kanabisa i više od 45 kilograma obranih delova ove biljke, koja je gajena u cilju dalje prodaje.

Optužnicom, koju će zastupati Više javno tužilaštvo u Begradu obuhvaćeno je sedam okrivljenih, od kojih su trojica i dalje u pritvoru, a jedan u kućnom pritvoru.

Istragu u ovom slučaju sprovelo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, nakon čega je podiglo optužnicu i ustupilo je na nadležnost VJT u Beogradu, piše Blic.

Optužnica je, kako saznajemo, trenutno u fazi potvrđivanja pred Višim sudom u Beogradu, nakon što se Posebno odeljenje za organizovani kriminal ovog suda oglasilo nenadležnim.

Foto: MUP
Ilustracija

Optuženi su Branko M. (52), Vladimir Marković (41), Dušan D. (73), Predrag Kostić (47), Miloš Đ. (45), Stefana N. (32) i Aleksandra N. (40). Dušan D. optužen je i da je neovlašćeno nabavio i držao revolver marke “Smith & Wesson”.

Plantaže sa marihuanom otkrivene su krajem jula 2023. godine u naselju Petrovčić kod Surčina i u Grockoj.

U mestu Petrovčić policija je u jednom hangaru pronašla laboratoriju za proizvodnju marihuane sa oko 1.184 stabljike prosečne visine 110 centimetara, kao i 28.393,78 grama obranih cvetova kanabisa.

U proizvodnji i daljoj preradi marihuane učestvovali su, kako saznajemo svi optuženi, dok je Vladimir Marković u podrumskim prostorijama jedne iznajmljene kuće u Grockoj, formirao još jednu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

U toj laboratoriji otkrveno je 1.310 stabljika prosečne visine 90 centimetara i 16.737,12 grama delova biljke kanabis.

U obe laboratorije pronađena je i profesionalna oprema za uzgoj marihuane.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike