Velika akcija SBPOK-a: Otkrivene dve laboratorije droge u okolini Beograda

27.07.2023

15:46

0

Autor: 24sedam

Uhapšeno sedam članova kriminalne grupe i otkrivene laboratorije u Petrovčiću i Grockoj

Velika akcija SBPOK-a: Otkrivene dve laboratorije droge u okolini Beograda
Ilustracija - Copyright Foto: MUP

Operativci SBPOK-a, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, presekli su još jedan kanal krijumčarenja marihuane i uhapsili sedam članova organizovane kriminalne grupe.

Lisice su stavljene M. B. (51), M. V. (41), D. D. (73), K. P. (55), Ć. M. (44), N. S. (32) i N. A. (40). Svi su osumnjičeni da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga. Protiv M. B. i D. D. biće podneta krivična prijava i zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Oni se terete da su, od početka ove godine proizvodili i prodavali marihuanu. Pretresa dve lokacije u Petrovčić kod Surčina i u Grockoj, pronađene su dve improvizovane laboratorije za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima. Tu je zaplenjeno oko 2.400 stabljika ove biljke, dva pištolja i novac u različitim valutama.

U Petrovčiću policija je pronašla u iznajmljenom hangaru, laboratoriju za proizvodnju marihuane sa oko 1.184 stabljika prosečne visine 110 santimetra, kao i obrane delove biljaka pripremljeni za sušenje i za dalju distribuciju.

U podrumu iznajmljene kuće u Grockoj pronađena je još jedna laboratorija za proizvodnju marihuane sa oko 1.200 stabljika prosečne visine 90 santimetra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Bonus video

MUP RS

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike