Vladimir Kecmanović izneo detaljnu odbranu: Otac ubice iz "Ribnikara" negirao optužbe (FOTO/VIDEO)

29.02.2024

14:31

0

Autor: 24sedam

Na suđenju danas saslušan samo otac dečaka-ubice

Vladimir Kecmanović izneo detaljnu odbranu: Otac ubice iz "Ribnikara" negirao optužbe (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljen krivični postupak protiv Vladimira i Miljana Kecmanović, roditelja dečaka K. K. (14) koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u školi "Vladislav Ribnikar".

Okrivljeni otac je detaljno izneo odbranu i tvrdio da nije obučavao sina da puca. Kecmanović je negirao izvršenje krivičnog dela.

Nakon što je ročište završeno, mogli su se čuti komentari roditelja da je strašno i sramno ono što je okrivljeni govorio. Po izlasku, advokati porodice Kecmanović su govorili o slučaju.

- Danas smo započeli iznošenje odbrane Vladimira, sada smo u fazi postavljanja pitanja. S obzirom da je suđenje zatvoreno za javnost, ne možemo više detalja iznositi - rekla je advokatica Irina Borović, koja zastupa Kecmanovića.

Advokat Borivoje Borović naveo je da su opet zatražili otvaranje suđenja za javnost.

Sa druge strane, portparolka Višeg suda u Beogradu Milica Vučković izjavila je da je iznošenje informacija sa pretresa, koji je zatvoren za javnost, krivično delo.

Tanjug/Jadranka Ilić
Miljana Kecmanović sa advokatima

 

Suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović počelo je krajem januara pred Višim sudom u Beogradu, a optužnicom su obuhvaćeni i Ratko Ivanović i Nemanja Marinković, vlasnik i instruktor pucanja u streljani "Partizan praktikal šuting" u kojoj je maloletni ubica uvežbavao pucanje.

Vladimir Kecmanović optužen je da za teško delo protiv opšte sigurnosti jer je iz njegovog oružja počinjen masakr, dok se majci Miljani sudi za nedozvoljeno držanje oružja zbog DNK traga pronađenog na čauri na mestu zločina. Pored dečakovih roditelja, u ovom postupku će se suditi i Ivanoviću i Marinkoviću.

Optužnicom je predloženo da se Vladimir Kecmanović osudi na 12 godina zatvpra, Miljana na dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba i instruktora predložena kazna zatvora od po tri godine.

Protiv oca i majke vode se i dva parnična postupka po tužbama članova porodice ubijenih, a za naknadu nematerijalne štete usled smrti bliskog lica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike