Duleta Pežoa pretukli nasmrt zbog muzike: Šestorica na listi, a jedan mora na psihijatrijsko lečenje

23.02.2024

13:28

0

Autor: 24sedam

Optužene ubice iz kafane "Panorama"

Duleta Pežoa pretukli nasmrt zbog muzike: Šestorica na listi, a jedan mora na psihijatrijsko lečenje
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Facebook

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv šestorice okrivljenih da su 28. agvusta 2023. godine u kafani "Panorama" u Mladenovcu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju ubili Dušana Antonijevića (48), a motiv zločina su nesuglasice oko naručivanja pesama od muzičara.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenima Marku P, Bojanu P, Milošu J. i Danijelu S. na teret se stavlja ubistvo u saizvršilaštvu, dok se Marko S. i Saša S. terete za učestvovanje u tuči.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Marku P, Bojanu P, Milošu J. i Danijelu S. produži pritvor da ne bi ponovili krivično delo, a Bojanu P. i zbog opasnosti od bekstva. Za Miloša J. tužilaštvo je predložilo da mu izrekne meru bezbednosti obavezno prihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi jer po mišljenju veštaka boluje od duševne bolesti.

Sumnja se da je Marko P. 28. avgusta 2023. oko 23.30 časova, sedeći za stolom do muzike sa ostalim okrivljenima u "Panorami" počeo raspravu sa Antonijevićem, koji je sedeo za drugim stolom društvu sina i bratanca, jer mu u više navrata nije dozvoljavao da naruči pesmu od muzičara.

Iako su i otac i sin pokušali više puta da smire situaciju, ubrzo je došlo do napada osumnjičenih na Antonijevića, kog su svi znali kao Dule Pežo, inače vlasnika auto-otpada u Kovačevcu. Tukli su ga pesnicama, nogama, pivskim flašama. On je pao na pod, a okrivljeni su nastavili da mu zadaju udarce.

Kada je njegov sin V. A. prišao da pomogne ocu, osumnjičeni su i njemu zadali više udaraca, usled kojih je zadobio lake povrede.

Antonijević je preminuo na licu mesta, a osumnjičeni su napustili lokal.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike