"Zemljotres" u Austriji! Lepotica, žena zmaj umešana u ubistvo srpske bebe u Beču (FOTO)

20.02.2024

20:45

0

Autor: 24sedam

Ona je lepa i uspešna, a sada je uz srpsku majku

"Zemljotres" u Austriji! Lepotica, žena zmaj umešana u ubistvo srpske bebe u Beču (FOTO)
Copyright Printscreen/YouTube/Krone TV

Lijan Hiršbrih, najpoznatija advokatica krivičar u Austriji, preuzela je slučaj smrti tromesečnog dečaka čiji su roditelji iz Srbije. Otac i majka trenutno su pod istragom za ubistvo deteta u Beču, a bečki regionalni sudija im je odredio istražni pritvor u Jozefštatu, rekla je portparolka suda Kristina Salcborn.

Bečka advokatica sada brani samo majku (26) i ne želi da komentariše sumnje o ubistvu. 

- Ovo je složeno pitanje - rekla je Lijan Hiršbrih. 

Udarila na SPO: Bableru, nećete me srušiti!

Lijan Hiršbrih bila je istaknuti član Socijaldemokratske partije Austrije, na čijem čelu je Andreas Babler. Čak je izjavila da su joj trojke oduzete iz političke osvete donedavnih saboraca iz SPO.

- Nisu dobro prihvatili moj nedavni odlazak iz stranke. Žele da me ućutkaju. Ali neće me srušiti - rekla je Hiršbrihova.

Majka je bebu dovela u bečku Opštu bolnicu 3. februara u 23 sata. Lekari su odmah započeli lečenje, prema njihovom mišljenju, zlostavljanog deteta. Ali dečak već po prijemu nije imao moždane funkcije, tako da je medicinska pomoć stigla prekasno.

Dan po prijemu, dečak je isključen sa aparata za održavanje života i proglašen je mrtvim. Ubrzo su uhapšeni majka deteta i njen suprug (29). Istraga sada čeka nove lekarske nalaze, a pre svega pisani obdukcioni nalaz.

Gorko iskustvo sa državom

Pritvorenim roditeljima je prošle godina oduzeta ćerka (3) i poslata u hraniteljsku porodicu. Prethodno, otac i majka su tražili finansijsku pomoć od države Austrije, a posle toga su ostali bez deteta (3).

Austrijska javnost se pita zašto je Lijan Hiršbrih preuzela slučaj majke iz Srbije koja sigurno nema novca za njen honorar. Zato se veruje da je advokatica preuzela slučaj jer takođe ima gorko iskustvo sa Kancelarijom za zaštitu dece i omladine, koja je porodici iz Srbije oduzela dete.

 

 

Ovoj bečkoj advokatici ista ta kancelarija je pred Božić 2023. godine oduzela trojke. Izgovor je bio da Lijan Hiršbrih radi duže od 70 sati nedeljno i da ne može da brine o troje dece rođene 8. oktobra 2023. Kancelarija je, međutim, izgubila bitku sa advokaticom, i Sara, Kerolajn i Kristijan su vraćeni majci.

Bečlijku Lijan Hiršbrih austrijski mediji opisuju kao zvezdu advokature, prvu među krivičarima u Austriji.

Uvek uz najokorelije kriminalce

- Ona je lepa, uspešna i brani najgore kriminalce u Austriji. Ukratko, to je Lijan Hiršbrih - samo je jedan od opisa u brojnim tekstovima o sadašnjoj braniteljki srpske majke.

Njen uspeh u sudnici je zasnovan na brojnim odbranama najgorih kriminalaca. Branila je surovog ubicu Robera K. koji je šokirao Evropu kada je devojci odrubio glavu. Zastupala je vozača iz Graca koji je automobilom uleteo u masu i ubio troje sugrađana. 

Njena odbrana uglavnom se zasnivala na neuračunljivosti optuženog. Time je smanjivala kazne.

- Ne plašim se, ali to shvatam ozbiljno - samo je kratko komentarisala pretnje smrću dok je branila najokorelije kriminalce. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike