Bečko tužilaštvo o smrti bebe: Mučili sina, tražili pare, a ovako su i izgubili i ćerku (2)

10.02.2024

12:58

0

Autor: 24sedam

Roditelji su osumnjičeni za ubistvo

Bečko tužilaštvo o smrti bebe: Mučili sina, tražili pare, a ovako su i izgubili i ćerku (2)
Copyright Profimedia

Roditelje tromesečne bebe iz Srbije, koja je u utorak preminula u Beču, osumnjičeni su za ubistvo, a tek će biti doneta odluka da li će policijski pritvor zameniti istražnim zatvorom.

Portparolka bečkog javnog tužilaštva Nina Busek rekla je da se, posle uvida u prvobitne policijske izveštaje i dostavljenu bolničku dokumentaciju, došlo do zaključka "da postoji odgovarajuća sumnja" protiv oca (29) i majke (26). Njih dvoje još nisu saslušani u svojstvu optuženih jer, kako je policija navela, i dalje su u šoku nakon smrti sina.

Majka je sina dovela u subotu 3. februara u bečku Opštu bolnicu. Beba je bila potresena i sa teškim povredama mozga, a lekari su odmah pozvali i policiju. Počela je borba za bebin život iako prilikom prijema nije imalo moždane funkcije i prelome kostiju. Dan posle prijema, ipak, beba je isključena sa aparata i kriminalistička policija započela je istragu.

- Bolnica je izrazila prvobitnu sumnju da je beba mučena. Naložena je obdukcija kako bi se utvrdile sve činjenice o smrti. Sada sve zavisi od obducenata - objasnila je portparolka bečkog tužilaštva Nina Busek.

Iz tužilaštva su naveli da im porodica bebe poznata od ranije, a posebno službama za zaštitu dece i omladine, ali ne zbog nasilja ili maltretiranja dece. Bračni par ima i dvogodišnju ćerku koje više ne živi sa njima jer roditelji nisu u finansijskoj mogućnosti da je izdržavaju. Zbog novčane podrške su se u martu 2023. i obratili porodičnom centru za socijalni rad za decu i mlade.

Procedura je trajala do maja, ali je prekinuta jer se roditelji, po savetu pravnog zastupnika, više nikada nisu pojavili na raspravi o daljoj sudbini njihovog deteta. Tako je devojčica u početku je bila smeštena kod tetke, a posle kod hranitelja. Nadležne služba za brigu o deci i omladini sada pokušavaju da utvrde ko od rođaka devojčice može da se stara o njoj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike