Umrla beba iz Srbije: Majka je dovela u bolnicu sa prelomima i bez svesti, roditelji privedeni

10.02.2024

10:36

0

Beba je rođena krajem novembra meseca, 2023. godine

Umrla beba iz Srbije: Majka je dovela u bolnicu sa prelomima i bez svesti, roditelji privedeni
ilustracija - Copyright Profimedia

U Beču je preminula tromesečna beba čiji su roditelji iz Srbije, a koji su privedeni nakon detetove smrti, jer se pretpostavlja da je beba umrla od posledica trauma usled potresa.

Početkom februara je u Hitnu službu u bečkom okrugu Otakring bebu bez svesti donela majka, a doktori su odmah po prijemu deteta ustanovili da ima i nekoliko preloma.

Beba je odmah prebačena u AKH, gde su se doktori borili za njen život, ali nažalost, svi njihovi napori i pokušaji su bili bezuspešni jer je povreda mozga koju je dete imalo bila i više nego ozbiljna.

Beba rođenja u novembru 2023.

Kako prenose nezavisne.com, beba je rođena krajem novembra 2023. godine. Nažalost, beba je preminula, a nakon što je sva medicinska dokumentacija pregledana, ustanovljeno je da postoji određena sumnja protiv roditelja koji su sinoć privedeni.

Otac (29) i majka (26) su pod istragom, a kako je u svojoj izjavi rekla Nina Busek, portparolka javnog tužilaštva, roditeljima još nije određen pritvor.

Busek je dodala da postoje i dokazi da je beba pretrpela tešku traumu, te da je dečak navodno imao slomljene kosti. Obdukcija tela je naložena, a kako su rekli iz policije, privedeni roditelji još uvek nisu saslušani jer su u stanju šoka.

Oni imaju i dvogodišnju ćerku koja je smeštena u hraniteljsku porodicu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike