"Nebojša je dobar plivač, nadam se da je negde isplivao": Ispovest majke mladića koji je pao u Dunav s mosta u Novom Sadu

18.02.2024

20:45

0

"U jednom momentu, njegov drug je čuo neki zvuk, a kada se okrenuo, video je kako moj Nebojša klizi niz ogradu mosta", priča Nada Dervić

"Nebojša je dobar plivač, nadam se da je negde isplivao": Ispovest majke mladića koji je pao u Dunav s mosta u Novom Sadu
Ilustracija: Nebojša Stevanović i most Duga - Copyright Profimedia/Facebook

"Moj sin je verovatno to veče malo popio, pa se popeo na ogradu mosta. Voleo je da se zeza, a nije mu prvi put da se peo na ogradu mosta, a sto puta sam ga grdila kada bi saznala šta radi, ali eto..." , priča majka Nebojše Stevanovića (33), koji je u noći između četvrtka i petka pao sa ograde mosta Duga u Novom Sadu.

Prema rečima Nade Dervić, Nebojšine majke, to veče se Nebojša sa drugom vraćao iz grada u Petrovaradin preko mosta.

- U jednom momentu, njegov drug je čuo neki zvuk, a kada se okrenuo, video je kako moj Nebojša klizi niz ogradu mosta. Rekao mu je; "Nemoj to raditi" i pokušao da ga dohvati, ali nije mogao i Nebojša je pao u vodu sa velike visine - kaže Nada Dervić.

Vest o Nebojši iščekuju i njena dva mlađa sina blizanaca, iz prvog braka od kojih je jedan odmah doleteo sa Malte.

- Čekam da mi jave kada će ronioci da krenu u potragu. Nebojša je dobar plivač i sve se nadam da je negde isplivao. Ne znam šta mu je bilo da to uradi. Voleo je da popije, kad dobije platu, onda ode sa društvom u grad. I voli da se zeza - dodaje zabrinuta Nebojšina majka, medicinska sestra u penziji.

Sa dva čamca pretražuju Dunav

Nebojša je radio kao metalostrugar i nije bio oženjen.

Društvene mreže
Nebojša Stevanović

To veče je bio u gradu sa svojim prijateljem V. R. (26), koji je odmah javio Nebojšinom bratu šta se dogodilo.

Nada kaže da se njen bivši suprug, Nebojšin otac, sa kojim ima tri sina, organizovao sa nekoliko ljudi da danas sa dva čamca pretražuju Dunav. Ona apeluje da se javi svako ko ima bilo kakve informacije o Nebojši.

Kako objašnjava, Nebojša je visok 178 centimetara, mršav, mišićav, ima zelene oči i kratku kovrdžavu, tamno smeđu kosu. Na sebi je imao crnu jaknu, tamnu košulju, crne cipele i crne pantalone u trenutku nestanka.

Apel građanima

- U lošem sam zdravstvenom stanju. Dva puta sam operisala karcinom štitine žlezde, želudac i tumor na nadbubrežnoj žlezdi. Bila sam na ivici života - navodi Nada, kojoj podršku pruža njen drugi suprug.

Pixabay Tanjug/Vladimir Šporčić
Ilustracija

Nada Dervić uputila je apel građanima da se jave na telefon 064/2873983 ako imaju bilo kakvu informaciju.

V. R. je odmah obavestio policiju, a policija je pozvala Vatrogasno-spasilačku službu i pripadnike granične policije, koji imaju stanicu na reci u blizini. Međutim, Nebojša nije pronađen u reci.

Potraga je bila značajno otežana jer je bila noć i mrkli mrak u trenutku kada je Nebojša pao.

Obavešten je tužilac, a naloženo je alkotestiranje V. R. i ustanovljeno je da je on imao alkohola u krvi. Pregledom snimaka sa nadzornih kamera, utvrđeno je da V. R. govori istinu. Porodica je posle svega, po proceduri, prijavila Nebojšin nestanak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike