U automobilima pripadnika Belivukove grupe pronađeni DNK tragovi ubijenih

13.02.2024

19:55

0

Tužilac je rekao da su u tom automobilu pronađeni biološki tragovi Belivuka, Miloša i Marka Budimira

U automobilima pripadnika Belivukove grupe pronađeni DNK tragovi ubijenih
Copyright Printscreen

U Specijanom sudu danas je izvođenjem pisanih i audio dokaza nastavljeno je suđenje grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Od dokaza je, između ostalog, prikazan i izveštaj DNK veštačenja tragova iz automobila "mercedes GLE", koji je prema rečima svedoka-okrivljenog Bojana Hrvatina, pripadao ubijenom Zdravku Radojeviću, a koje vozilo su pripadnici grupe uzeli nakon njegovog ubistva.

Tužilac je rekao da su u tom automobilu pronađeni biološki tragovi Belivuka, Miloša i Marka Budimira, što kako tvrdi tužialac potkrepljuje iskaz okrivljenog-saradnika Bojana Hrvatina.

Naredno veštačenje, kako je naveo tužilac, odnosi se na automobil "škoda", a u njemu su pronađeni DNK tragovi Srđana Lalića od kojeg je automobil i oduzet, braće Budimir, Miljkovića i Belivuka, a koji automobil su, kako tvrdi tužilac, koristili prilkom ubistva Aleksandra Gligorijevića.  

U automobilu "ford fijesta", kako je istakao tužilac, pronađen je, na četkici i češlju DNK trag optuženog Nebojše Jankovića, dok je na hirurškim rukavicama pronađen DNK ubijenog Milana Ljepoje.

E-Stock/YouTube
 

Advokat Dejan Lazarević je nakon svakog veštačenja zatražio od suda da se pozovu i saslušaju veštaci koji su to radili.

Najpre su preslušani razgovori na kojima, kako tužilaštvo navodi, optužena Slađana Sekulić zove supruga optuženog Vladu Georgijeva i saopštava mu da su dve marice stoje pod rotacijom ispred kapije na ulazu u stadion, dok mu na sledećem snimku govori da obavesti "Velju" da stoje marice i da ulaze na stadion.

Pušten je i audio snimak razgovora Georgijeva sa Nenadom S. zvanim "Deda", na kojem Georgijev govori da čeka da mu nameste "onaj" telefon.

Na sledećem snimku Slađana Sekulić razgovara sa Bojanom Belivuk, suprugom vođe ovog klana, a čuje se da Sekulić dolazi kod Belivuka sa decom.

Snimak razgovora iz kuće u Tršiću ukazuje da je optuženi Nebojša Janković pokazivao Belivuku kako da puca iz vazdušne puške, te je Janković pohvalio Belivuka i rekao mu "Boga mi imaš i oko i ruku, bez zezanja".

Prema navodima iz transkripta koji prati audio snimak, Belivuk i Janković su izašli iz kuće da vežbaju pucanje nakon čega su se vratlili i pričali o toj kući, odnosno Belivuk je pričao o sređivanju kupatila, kuhinje.

Belivuk je na tom snimku pomenu da je kuća super jer nema komšija u blizini, na vrhu brda je i ima struju i vodu, a dodao je i da će sve postaviti kamere i reflektore.

Termovizijsku kameru će kako se navodi na snimku, postaviti na vrh kuće, dok će staviti i vrata od kovanog gvožđa sa dve brave i dodao "da zaštitim koliko mogu a da ne bude kao u zatvoru".

Belivuk i Janković su rekli da ne znaju ko su osobe koje pričaju na tim audio zapisima, dok je Belivuk dodao da se čuje da je reč o vazdušnoj pušci jer pominju "dijabole" a ne metke.

Suđenje grupi se nastavlja sutra kada bi trebalo da bude saslušan veštak grafolog.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike