Vlada Srbije donela odluku o ranjenoj nastavnici iz "Ribnikara": Imaće doživotno novčano mesečno primanje

13.02.2024

18:12

0

Inicijativu da se nastavnici Tatjani Stevanović dodeli ovakvo priznanje pokrenula je grupa nastavnika i učenika OŠ „Vladislav Ribnikar"

Vlada Srbije donela odluku o ranjenoj nastavnici iz "Ribnikara": Imaće doživotno novčano mesečno primanje
Tatjana Stevanović - Copyright Printscreen/os-ribnikar.edu.rs

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Odluku o posebnom javnom priznanju kojom se nastavnici istorije Osnove škole „Vladislav Ribnikar" iz Beograda Tatjani Stevanović, kao izraz podrške i poštovanja za iskazanu ličnu hrabrost prilikom ranjavanja u toku izvođenja nastave u masovnoj pucnjavi 3. maja 2023. godine, dodeljuje ovo posebno javno priznanje.

Inicijativu da se nastavnici Tatjani Stevanović dodeli ovakvo priznanje pokrenula je grupa nastavnika i učenika OŠ „Vladislav Ribnikar", za šta je prikupljeno više od 13.000 potpisa građana.

S obzirom na to da je u pitanju tema za koju je javnost veoma zainteresovana, da se radi o izuzetnom jedinstvenom slučaju dodele javnog priznanja u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja i da je predložena mera dobila razmere koje su poprimile opšti značaj, Vlada Srbije odlučila je da prihvati tu inicijativu, koja dolazi iz sistema obrazovanja i koja je široko podržana među građanima.

Vlada je konstatovala da je masovna pucnjava u OŠ „Vladislav Ribnikar" slučaj koji i dalje potresa javnost, da zahteva reakciju države u više pravaca, da je prihvatanje podnete inicijative način da se ranjenoj nastavnici olakša materijalni položaj nakon teškog ranjavanja i sa posledicama koje će trpeti do kraja života, ali i prilika da se i kroz tu meru pokažu solidarnost i empatija.

Ideju da ranjena nastavnica istorije dobije neki vid novčane nadoknade, kao dodatak uz svoja mesečna primanja, koji bi bio trajan, do kraja života, koji nije prenosiv, ali je redovan i koji bi se isplaćivao svakog meseca i u skladu sa rastom troškova, podržao je i Savez samostalnih sindikata Beograda.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike