Osuđen najveći srpski makro: Ovo je robija za elitnu prostituciju

13.02.2024

12:34

0

Autor: 24sedam

Mihailo Maksimović dobio tri godine i dva meseca zatvora

Osuđen najveći srpski makro: Ovo je robija za elitnu prostituciju
Mihailo Maksimović - Copyright Mihailo Maksimović / Facebook

Mihailo Maksimović, optužen za učestvovanje u elitnoj prostituciji i trogovini ljudima, osuđen je danas u Višem sudu na tri godine i dva meseca zatvora, dok je njegov brat od strica Dušan Milenković "dobio" godinu i četiri meseca zatvora za posredovanje. Obojica su oslobođeni optužbe za trgovinu ljudima.

Tužilac je ostao pri optužnici i predložio je sudu da Maksimovića za dva krivična dela trgovina ljudima i za krivično delo posredovanje u prostituciji osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam i po godina, kao i da mu izrekne novčanu kaznu od 300.000 dinara.

Od zarade - 30 odsto

Mihailo Maksimović je organizovao profesionalno fotografisanje žena za prezentaciju klijentima, ugovarao je vreme, mesto i iznos novca za pružene seksualne usluge. Organizovao je prevoz devojaka do klijenata i nazad do stanova u kojima su živele, i od njih uzimao 30 procenata od zarade.

Za Maksimovića je predloženo da se za dva krivična dela trgovina ljudima osudi na po tri i po godine zatvora, a za krivično delo posredovanje u prostituciji na godinu i po dana, te da mu se izrekne pomenuta jedinstvena kazna.

Drugookrivljeni Milenković predložen je da bude kažnjen za tri krivična dela posredovanje u prostituciji osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od dve i po godine, tako što će za svako krivično delo da ga osudi na kaznu zatvora od po devet meseci.

Branilac optuženih Dušan Todorović je za Tanjug rekao da će uložiti žalbu na presudu jer nisu zadovoljni visinom izrečene kazne, a da su zadovoljni delom presude kojim su oslobođeni od krivičnog dela trgovine ljudima.  

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike