Sestre svedočile na suđenju instruktoru jahanja: Ljubio me po obrazima, ušima i gurao jezik u uvo!

12.02.2024

13:27

0

Svoje iskaze dale su T. I., koja je kada je išla u školu jahanja Miloša Đukića imala 11 godina i njena dve godine starija sestra U. I.

Sestre svedočile na suđenju instruktoru jahanja: Ljubio me po obrazima, ušima i gurao jezik u uvo!
Instruktor jahanja Miloš Đukić - Copyright Printscreen/Instagram/m.đ.

U Višem sudu u Beogradu danas je svedočenjem sestre oštećene nastavljeno suđenje Milošu Đukiću (69), optuženom da je počinio više krivičnih dela silovanja i polnog uznemiravanja nad polaznicama škole jahanja od kojih su neke bile maloletne.

Mlađa sestra T. I. isprčala je sudu da je počela da trenira jahanje u tom klubu kada je imala 11 godina, 2011. godine, sa dve godine starijom sestrom koja je prestala da trenira 2013. godine. Kada je pitala sestru zašto je prestala da trenira, ona joj je kao razlog navela neprijatnu situaciju koju je imala sa Đukićem, odnosno da je on imao neumesan komentar na koji način treba da jaše konja.

Kako tvrdi, 2014. godine Đukić je počeo i nju da mazi po glavi, rukama i leđima, a kada nije bilo ljudi oko njih ljubio je po obrazima, ušima i gurao joj "jezik u uvo", što je nju traumatizovalo. Odgovarajući na pitanje sudije, svedok je navela da se maženje baš često dešavalo, dok se ljubljenje i ostalo dogodilo 10-ak puta.

Svedok je dodala da je 2017.godine prestala da trenira i prešla u drugi konjički klub, jer je, kako je naglasila, konjima opsednuta od svoje treće godine i to je bio razlog da posle "traume sa Đukićem" nastavi da trenira jahanje.

Sledeća je svedočila U .I. koja je ponovila deo iskaza svoje mlađe sestre u vezi sa neprijatnom situacijom sa Đukićem, ukazujući da njih dve tada nisu znale šta te reči znače, ali da su ih uznemirile.

Printscreen/Instagram/m.đ.
Miloš Đukić sa jednom od polaznica

Svedok je rekla da joj je to bila prva od bezbroj neprijatnih situacija, dok je drugo bilo kada joj je prišao u boksu u kojem je bio konj, kada je optuženi stegao i rukama joj prelazio preko zadnjice, grudi i čak joj zavukao ruku pod majicu. Tokom te situacije svedok je istakla da joj je najneprijatnije bilo to što je Đukić uzdisao. Ubrzo nakon toga ona je prestala da trenira jahanje.

Ona je takođe rekla da je često mazio po rukama i glavi i da je od nje tražio da je mazi.

Đukić se javio da stavi primedbu na iskaz oštećenje tvrdeći da su njih dve uvek dolazile sa majkom koja je bila tokom treninga sa njima i čekala ih posle. Na pitanje sudije da odredi kada je to bilo, Đukić je rekao 2002. godine, što nije moguće, ali je njegov branilac podsetio sudiju da uzme u obzir nalaz lekara u kojem se navodi da ima demenciju.

Sledeće suđenje zakazano je za 20. mart kada će svedočiti poslednja oštećena devojka.

Đukić je početku suđenja rekao da će iskoristiti svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, te je dodao da nije tačno da je učinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret i da devojke  koje su ga prijavile "nisu u pravu". Optuženi je na pripremnom ročištu koje je bilo zatvoreno za javnost, na pitanje sudije kako se izjašnjava na optužbe rekao da nije kriv.

Optužen je za krivična dela - silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja u Barajevu, od kojih je pet bilo maloletno. Uhapšen je sredinom septembra 2022. godine i od tad se nalazi u pritvoru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike