Optužena prevarantkinja iz "Delta sitija": Lažno se predstavljala, pa na muljanju sa mobilnim telefonima "zaradila" 241.200 dinara

06.02.2024

16:55

0

Autor: Mi. S.

M. N. (43) optužena je za prevaru koju je počinila pre pet godina

Optužena prevarantkinja iz "Delta sitija": Lažno se predstavljala, pa na muljanju sa mobilnim telefonima "zaradila" 241.200 dinara
Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Pixabay

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv M. N. (43) kojim se tereti da je 2. januara 2019. godine počinila prevaru.

Ona se tereti da je u Tržnom centru "Delta siti“ dovela i održavala u zabludi lažnim prikazivanjem činjenica one, koje su u svoje ime, a na njen nagovor, uz njeno plaćanje učešća i uz uveravanje da će ona preuzeti ugovorne obaveze, zaključivali ugovore sa mobilnim operatorom VIP, a zatim joj predavali mobilne telefone i to jedan telefon marke iPhone i dva telefona marke Samsung Galaxy S9, kao i ugovore.

M. N. je, kako se navodi u optužnici, telefone predavala osobi koja ih je dalje preprodavala trećim osobama, dok ugovorne obaveze nije preuzela na sebe i time je stekla protivpravnu imovinsku korist u ukupnoj vrednosti od 241.200 dinara.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu okrivljenu oglasi krivom i da je osudi na kaznu zatvora u trajanju od dve godine kao i na plaćanje novčane kazne u iznosu od 150.000 dinara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike