Devojke ključne u napadima na navijače Partizana: Jedna umešana u ubistvo u Borči, druga očevidac pucnjave na Karaburmi!

06.02.2024

20:45

0

Jovana Milovanovića na sastanak sa ubicama namamila nepoznata devojka, a druga gledala kako joj pucaju u dečka

Devojke ključne u napadima na navijače Partizana: Jedna umešana u ubistvo u Borči, druga očevidac pucnjave na Karaburmi!
Ilustracija - Copyright 24sedam/Mirjana Stojadinović Pixabay

Ključne uloge u ubistvu navijača Partizana u Borči i u ranjavanju pripadnika "Principa" na Karaburmi u Beogradu odigrale su dve devojke. Jedna, čiji identitet još zvanično nije poznat, osumnjičena je da je kao saučesnik u ubistvu namamila žrtvu, dok je druga bila očevidac ranjavanja svog momka.

Viši sud u Beogradu odredio je jednomesečni pritvor Bošku B. (22), osumnjičenom da je 1. februara u Borči, sa jednim maloletnikom, prema kojem je postupak razdvojen, i nepoznatom ženskom osobom, koja im je pomogla, na podmukao način ubio Jovana Milovanovića (22), a ranio Bora J. (22).

Društvene mreže
Jovan Milovanović

Boško B. se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branio ćutanjem.

Sumnja se da su prethodno u više navrata Boško B. i maloletnik odlazili na adresu Milovanovića zbog neizmirenog duga, gde ga nisu zaticali, pa su njegovoj majci pretili napadom na život sina.

Nije im uspelo da pronađu Milovanovića, pa je nepoznata devojka dogovorila sastanak sa njim i o tome obavestila Boška B. i sedamnaestogodišnjeg maloletnika. Oni su na dogovoreno mesto došli noseći sa sobom noževe, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Noževe bacili u šaht

Na dogovoreno mesto u Ulici Stevana Bjelića, Milovanović je stigao zajedno sa Borom J. Potom je između mladića izbila je svađa, posle koje su osumnjičeni izvadili noževe i zadali ubodnu ranu Boru J., dok je Jovan Milovanović počeo da beži.

24sedam/Mira Stojadinović
Policijski uviđaj posle ubistva u Borči

Boško B. i maloletnik su ga sustigli i zadali mu 15 ubodnih rana, usled kojih je preminuo pre dolaska Hitne pomoći. Osumnjičeni su tada pobegli, a noževe su bacili u kanalizacioni šaht, gde su ih pronašli policijski službenici.

Kako se moglo čuti na mestu ubistva tokom policijskog uviđaja u Borči, Milovanović i Boro J. na sastanak su došli crnim automobilom "audi" u kome je policija pronašla nož i bejzbol palicu, koje nisu stigli da upotrebe.

Navodno, i Boško B. i maloletnik, kao i Milovanović i Boro J, pripadali su istoj frakciji navijača Partizana.

Samo dva dana posle ubistva u Borči, dogodila se pucnjava na Karaburmi. Bogdan J. (23) je ranjen je, dok je njegova devojka prošla bez povreda.

Printskrin/facebook
Bogdan J.

Pucnjava se dogodila u 20.15 u Kamčatskoj ulici na Karaburmi, u parku koji okružuju zgrade koje su sve sa navijačkim obeležjima Partizana. Sam Bogdan, kako se nezvanično saznaje, pripadnik je "Principa" Veljka Belivuka.

Platićete za ovo!

Bogdan je ranjen u obe noge i nije životno ugrožen. I on je, kao i Boro J. koji je ranjeni u Borči, odbio saradnju sa policijom, a napadnut je u trenutku kada se nalazio u kućnom pritvoru, ali bez nanogvice.

24sedam
Čitav kraj bio je blokiran posle pucnjave na Karaburmi

U trenutku napada Bogdan je bio u društvu devojke, koja nije povređena, a sumnja se da je napadač imao pomagača.

- Bave se drogom i svi gledaju da ih se klone, pa je bolje ne pričati o tome. Nije bezbedno. Bio je i hapšen zbog narkotika - rekao je, između ostalog, jedan od Bogdanovih komšija sa Karaburme.

Drugi je rekao da je sa prozora video da mladić leži nasred parka i viče: "Mamu vam vašu! Platićete za ovo!", a onda je počeo da doziva pomoć.

Devojka je u prvom momentu pobegla, ali je kasnije privedena u policiju kako bi dala izjavu jer je očevidac krvavog obračuna. Za osumnjičenima se traga.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike