Devojka namamila žrtvu, ubice ga sačekale, pa nasmrt izbole 15 puta: Saslušan osumnjičeni za ubistvo Jovana u Borči

05.02.2024

15:15

0

Boško B. (22), maloletnik i nepoznata ženska osoba pretili i majci ubijenog Jovana Milovanovića

Devojka namamila žrtvu, ubice ga sačekale, pa nasmrt izbole 15 puta: Saslušan osumnjičeni za ubistvo Jovana u Borči
Jovo Milovanović i mesto njegovog ubistva - Copyright 24sedam Društvene mreže

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Boško B. (22) zbog sumnje da je 1. februara u naselju Borča zajedno sa jednim maloletnikom, prema kojem je postupak razdvojen i nepoznatom ženskom osobom koja im je u tome pomogla, na podmukao način ubio Jovana Milovanovića (22) i ranio Boru J. (22).

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, a naredbom o sprovođenju istrage Bošku B. se na teret stavlja teško ubistvo.

24sedam/Mira Stojadinović
Uviđaj posle ubistva u Borči

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Sumnja se da su prethodno u više u navrata Boško B. i maloletnik, odlazili na adresu oštećenog Jovana Milovanovića zbog neizmirenog duga, gde ga nisu zaticali, pa su njegovoj majci pretili napadom na život sina

Zatim je, kako se sumnja, 1. februara NN ženska osoba dogovorila sastanak sa Jovanom Milovanovićem i o tome obavestila osumnjičene, koji su na dogovoreno mesto došli noseći sa sobom noževe, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju, pošto je Jovan Milovanović stigao na dogovoreno mesto sa oštećenim Borom J, osumnjičeni su nakon kraće rasprave izvadili noževe i zadali ubodnu ranu Bori J, dok je Jovan Milovanović počeo da beži.

Boško B. i maloletnik su ga sustigli i zadali mu 15-ak ubodnih rana, usled kojih je on preminuo pre dolaska hitne pomoći, dok su se oni dali u bekstvo.

Noževe su odbacili u kanalizacioni šaht gde su ih pronašli policijski službenici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike