Ništa od Zenice: Magdin ubica ni danas nije izručen iz Španije

02.02.2024

12:36

0

Autor: 24sedam

Siniša Petrić trebalo da služi kaznu u Foči

Ništa od Zenice: Magdin ubica ni danas nije izručen iz Španije
Copyright MUP Srbije

Izručenje Siniše Petrića zvanog Zenica, zloglasnog saradnika Luke Bojovića iz "zemunskog klana", ponovo je odloženo i za sada nije poznato kada će biti realizovano, potvrđeno je za ATV u pravosudnim organima.

Petrić, koji u Španiji izdržava 15 godina zatvora, 17. januara je trebao biti prebačen u zatvor u Foči. Ekstradicija je, međutim, odložena jer je navodno učestvovao u incidentu u španskom zatvoru.

Kao novi datum izručenja bio je naveden današnji danr, ali nadležne institucije dosad nisu primile nikakvo obaveštenje od Interpola ili španskih vlasti, tako da je nepoznato kada će Petrić biti izručen u BiH.

Okružni sud u Banjoj Luci ranije je prihvatio Petrićevu molbu da ostatak 15-godišnje kazne zatvora izdržava u BiH. To se odnosi na dve kazne na koje je osuđen u Španiji, odnosno Srbiji. Banjalučki sud je presudu iz Španije prihvatio još 11. februara 2020. godine, da bi 1. februara 2023. bila prihvaćena i presuda Okružnog suda u Subotici.

Petrića je Nacionalni sud Španije osudio za organizovani kriminal na pet godina, a za posedovanje ratnog arsenala oružja na još 10. Zajedno s njim osuđeni su i "zemunci" Luka Bojović i Vladimir Milisavljević.

Petrić je 1995. godine u Subotici osuđen na doživotni zatvor, ali je tu kaznu 1997. godine Vrhovni sud Srbije preinačio na 15 godina zatvora. Tada je osuđen zbog teških slučajeva razbojništva počinjenih u sastavu kriminalne grupe.

Radilo se o zloglasnoj grupi ubica koju je predvodio Marinko Magda. Grupa je, kako su pisali mediji u Srbiji, masakrirala 14 ljudi u Vojvodini i Mađarskoj. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike