Bibija izručujemo Sarajevu: Postoji samo jedna caka, a nije o Luki Bojoviću

23.01.2024

16:45

0

Autor: 24sedam

Optuživan za pripremu ubistva Luke Bojovića ide u Sarajevo

Bibija izručujemo Sarajevu: Postoji samo jedna caka, a nije o Luki Bojoviću
Copyright Printscreen Drustvene mreže

Pravosuđe Srbije izručiće Damira Mehića Bibija (47) BiH koji je u Tuzli osuđen na 17 godina zatvora.

Bibi je u avgustu prošle godine uhapšen na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" s lažnim dokumentima Republike Srbije i od tada je u pritvoru. Mediji su objavljivali da je, navodno, došao da pripremi teren za ubistvo Luke Bojović koji se vratio u Srbiju iz španskog zatvora.

S obzirom da je uhapšen po poternici koju je raspisalo Sarajevo, pravosuđe BiH je zatražilo njegovo izručenje, što je Srbija i prihvatila. Ova informacija potvrđena je za "Avaz" iz Ministarstva pravde BiH.

- Izručenje Mehića je odobreno, ali je odloženo do okončanja krivičnog postupka koji se protiv njega vodi u Srbiji - objašnjeno je u Ministarstvu pravde BiH.

Bibi je u Srbiju stigao iz Italije u avgustu 2023. sa lažnim dokumentima. Mediji su objavili da je pod lupom i zbog navodne namere da ubije Luku Bojovića, jednog od šefova "zemunskog klana", koji se iz Španije, gde služio zatvorsku kaznu od 18 godina pre dve godine vratio u Srbiju.

Poznato je da je Mehić bio blizak strukturama Obaveštajno-sigurnosne agencije (OSA) u vreme dok je Osman Mehmedagić Osmica bio direktor.

Mehić je, inače, nakon krvavog obračuna 22. juna 2013. godine, a u kojem je ubijen Emir Džinić, bio u bekstvu sve do januara 2018. godine, kada je uhapšen na Jahorini. Nakon provedenog sudskog postupka Kantonalni sud Tuzla je u februaru prošle godine doneo osuđujuću presudu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike