Bagzi svedočio, Čumeta privodi policija? Suđenje za prvu otmicu "zemunskog klana"

01.02.2024

15:33

0

Autor: Mi. S.

Ljubiša Buha Čume ponovo se nije pojavio na suđenju u Višem sudu u Beogradu

Bagzi svedočio, Čumeta privodi policija? Suđenje za prvu otmicu "zemunskog klana"
Dejan Milenković Bagzi - Copyright Profimedia

Svedok-saradnik Dejan Milenković Bagzi, koji je danas u pratnji policije doveden u Palatu pravde u Beogradu da svedoči o prvoj otmici "zemunskog klana", posle koje se student Novak Stevanić ubio, izjavio je pred sudom da ostaje pri iskazu koji je ranije dao.

Podsetimo, on je već svedočio o otmici Novaka Stevanića i tada je pred sudom ispričao je da o otmici ne zna ništa, ali da su mu poznate priče o sefu, novcu i nakitu koji je u tom sefu pronađen.

- Nemam direktna saznanja o otmici, ali znam, kada su kasnije pokojne vođe klana Dušan Spasojević i Mile Luković dolazili u kafić "Kotobanja" i tamo pričali meni i Ljubiši Buhi Čumetu da su se namučili da otvore sef, jer nije bio standardni u zidu, već u podu, i da su valjda morali brusilicom da ga seku - ispričao je Milenković ranije na suđenju dvojici pripadnika "zemunskog klana" i dvojici policajaca, koji se terete da su 1997. godine, obučeni u policajce oteli Novaka Stevanića na ulici, držali ga u podrumu i mučili dok nije otkrio gde mu roditelji drže sef.

Milenković je ispirčao i da su se plašili da su ostavili tragove, odnosno otiske prsitju u stanu kao i da su govorili o tome da su u sefu našli dosta novca i nakita.

U sud je danas bio pozvan da svedoči i Ljubiša Buha Čume, ali se on ponovo nije pojavio. Navodno nema dokaza ni da je poziv primio. Buha se već neko vreme ne odaziva pozivima suda, a biće naloženo njegovo privođenje na sledeće suđenje koje je zakazano za 29. mart.

Čume se, da podsetimo, u sudu pojavio jednom ali je tada izjavio da ne želi da svedoči dok se ne isključi javnost i dok mu se ne dodeli policijska zaštita, jer je već osam pripadnika "zemunskog klana" izašlo na slobodu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike