Nina stradala u prevrtanju, 33 povređeno: Vozač osuđen na četiri godine zatvora

30.01.2024

15:53

0

Autor: 24sedam

Somborac Mile Žeželj osuđen u leskovačkom sudu

Nina stradala u prevrtanju, 33 povređeno: Vozač osuđen na četiri godine zatvora
nasreća autobus (4) - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Vozač autobusa Mile Žeželj (58) iz Stanišića kod Sombora osuđen je na četiri godine zatvora jer je 21. avgusta 2022. godine na delu autoputa od Leskovca do Niša, kod sela Pečenjevce, izazvao nesreću u kojoj je poginula turistički vodič Nina Nićiforović (34), a 33 putnika povređeno.

Printscreen/Facebook/Nina Niciforovic
Nina Nićiforović

Osnovni sud u Leskovcu doneo je prvostepenu presudu kojom je Žeželja oglasio krivim zbog teškog dela protv bezbednosti javnog saobraćaja i osudio ga sa uračunavanjem vremena koje je proveo u pritvoru. 

Sestra: Srce mi je puklo

Ninina sestra Nataša Nićiforović navela je da joj je srce puklo kada je čula za nesreću.

- Nina je rođena u Senti, gde je završila gimnaziju, a pritom i Pravni fakultet u Novom Sadu. Živela je u Kanjiži za vreme srednjoškolskih dana, a potom se preselila u Novi Sad, pa tamo i ostala. Uvek je u duši bila avanturista i zato je odradila licencu za turističkog vodiča. I ovoga leta je počela da vodi ture - trudi se Nataša da bude jaka i zbog roditelja.

Žeželj je obavezan da plati troškove vođenja postupka Osnovnom sudu i Osnovnom tužilaštu u Leskovcu, a oštećeni su upućeni na parnicu. Prema okrivljenom je izrečena i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom “D” kategorije od jedne godine. Na ovu presudu branilac vozača je najavio žalbu Apelacionom sudu u Nišu.

Do udesa je došlo oko 5.50 sati kada je autobus somborskih tablica "Severtransa" koji se kretao iz Leskovca ka Nišu sleteo sa kolovoza, kretao se još nekoliko stotina metara, a zatim se prevrnuo na bok. 

24sedam/Maja Kostić
Nina Nićiforović

Povređeni putnici vraćali su se iz Grčke sa letovanja, a veća tragedija je izbegnuta jer je jedna grupa sišla u Leskovcu neposredno pre udesa. Kako je tada svedočio niški lekar Matija Marković, koji je sa svojom ekipom prvi stigao na lice mesta, zatekli su jeziv prizor.

Ispovest putnice

Neposredno posle nesreća u medijima je isplivala i izjava jedne od putnica. Ona je rekla da se vozač malo pre nesreće žalio na šećer, a onda su iznenada izleteli sa ravnog puta.

- Autobus je bio prevrnut u njivi, ljudi su bili uplašeni, zabrinuti... Odmah sam pregledao dva pacijenta. Na sreću imali su lakše povrede - objasnio je lekar.

Njena porodica je kazala da je završila fakultet, odlično govorila engleski jezik i tražila posao u pravnoj struci, kao i da je nastradala posle samo nekoliko turističkih tura na kojima je bila vodič.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike