Robija za manijaka: Tinejdžerku nag jurio po Smederevu

19.01.2024

15:28

0

Autor: 24sedam

Požarevljanin osuđen za polno uznemiravanje

Robija za manijaka: Tinejdžerku nag jurio po Smederevu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Osnovno tužilaštvo u Smederevu saopštilo je danas da je B.M. iz Požarevca (47) osuđen za krivično delo polno uznemiravanje i osuđen na kaznu zatvora, a izrečena mu je i mera zabrane komunikacije sa oštećenom.

On se tereti da je 15. jula 2022. godine oko 3.30 sata u Smederevu, polno uznemiravao oštećenu koja je u vreme izvršenja krivičnog dela imala tek navršenih 18 godina. Prvo ju je pratio Ulicom 16. oktobra.

- Nosio je samo majicu, dok je u donjem delu tela bio nag, zbog čega je tinejdžerka počela da trči ka ulazu svoje zgrade, a kada ju je sustigao i približio se na razdaljinu od oko dva metra, držeći u ruci svoj polni organ, počela je da vrišti i nastavila da beži, nakon čega je i osuđeni otrčao u suprotnom pravcu - piše u saopštenju.

Prema odredbama Krivičnog zakonika, polno uznemiravanje jeste svako verbalno, neverbalno ili fizičko ponašanje koje ima za cilj ili predstavlja povredu dostojanstva lica u sferi polnog života, a koje izaziva strah ili stvara neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike