Šok na aerodromu! Otkriveni dijamanti, ovo je njihova vrednost

22.12.2023

14:29

0

Autor: 24sedam

Stranac imao sat od 53.000 evra

Šok na aerodromu! Otkriveni dijamanti, ovo je njihova vrednost
Copyright Foto: Uprava carina Republike Srbije

Carinici su 22. decembra 2023. godine na graničnom prelazu Aerodrom "Nikola Tesla" sprečili jednog putnika da u našu zemlju, bez prijavljivanja, unese ženski ručni časovnik optočen dijamantima, čija je vrednost procenjena na 53.000 evra.

- Prekršaj je otkriven kada je u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, zaustavljen stranac (54) koji je doputovao iz Beča, preuzeo prtljag sa pokretne trake i mirno se uputio ka aerodromskom izlazu - saopšteno je iz Uprave carina.

Kako se dodaje, odabir zelenog kontrolnog prolaza ne znači da pregleda neće biti, pa je tako i ovaj putnik upitan da li ima nešto da prijavi.

I poklon da se prijavi

U susret još jednoj sezoni novogodišnjih praznika iz Uprave carina podsećaju da su pokloni takođe roba i da nisu izuzeti od prijavljivanja.

- Savetujemo putnike da carinicima prijave svu vrednu robu koju nose sa sobom, bez obzira da li je reč o poklonima ili predmetima za ličnu upotrebu, i tako izbegnu rizik da im dragocenosti budu privremeno ili trajno oduzete - navode iz Uprave carina.

- Kada je odgovorio odrično, rekavši da ima samo lični prtljag, carinici su odlučili da kofere najpre pregledaju skenerom, a potom su od putnika zatražili da ih otvori. U jedan od kofera bilo je spakovano i originalno pakovanje luksuznog sata ''Jacob&Co''. Otvarajući kutiju pred carinicima se ukazao pozlaćeni ženski sat, optočen dijamantima, za koji je na osnovu prateće dokumentacije i računa, utvrđeno da je kupljen za 52.700 evra - dodaje se u saopštenju.

Na pitanje zašto vrednu robu koju nosi sa sobom nije prijavio, putnik je rekao da nije znao da to treba da učini jer je reč o poklonu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike