Potvrđena optužnica protiv "vračaraca": Uskoro početak suđenja "vojnicima" Radoja Zvicera (FOTO)

18.07.2023

16:41

0

Optužnicom je obuhvaćeno 38 osoba

Potvrđena optužnica protiv "vračaraca": Uskoro početak suđenja "vojnicima" Radoja Zvicera (FOTO)
Hapšenje "vračaraca" u Beogradu - Copyright Mup

Viši sud u Beogradu saopštio je danas da je potvrdio optužnicu protiv organizovane kriminalne grupe "Vračarci", čiji pripadnici se sumnjiče za tri teška ubistva i pet pokušaja teških ubistava.

Sud bi trebalo uskoro da zakaže početak suđenja.

Optužnicom je obuhvaćeno 38 osoba, a kao vođe ove kriminalne grupe optuženi su Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara i Uroš Piperski.

Optužnica je podignuta protiv Nikole Vušovića, Uroša Piperskog, Nedeljka Todorovića, Daria Đorđevića, Luke Cerovića, Miloša Miljanovića, Aleksandra Miloševića, Aleksandra Naumovskog, Vladana Miketića, Vladimira Kovačevića, Vuka Ursulova, Darka Maletića, Rašo Bana, Đorđa Kneževića, Ive Bukljaša, Jovana Bošnjaka, Jovice Sovilja, Nikole Kačarevića, Lazara Ilića, Marka Drakule, Marka Tacića, Miloša Pavlovića, Miloša Raičevića, Nikole Božilovića, Nikole Milekovića, Nikole Filipovića, Petra Jevtića, Radivoja Jovanovića, Rajka Topića, Stevana Mandarića, Strahinje Savića, Filipa Grujića, Ivana Biletića, Vojina Stupara, Miloša Andrijevića, Aleksandra Ostojića, Draška Nikolića, Nikole Vukojevića. 

Poseban deo "kavačkog klana"

Ova organizovana kriminalna grupa delovala je na teritoriji Beograda kao poseban deo "kavačkog klana" na čijem čelu su Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan. Ekipa sa Vračara, poput klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, radila je po nalozima "kavčana" u Srbiji i inostranstvu.

Grupu su finansirali "kavčani" i bila je predviđena za najteža krivična dela u Srbiji, pored ostalog i za napad na najviše državne funkcionere Republike Srbije.

printscreen/MUP
 

 

Srđan Lalić, okrivljeni svedok u slučaju koji se vodi protiv Veljka Belivuka i njegovog klana, kako saznajemo, otkrio je ekipu Nikole Vušovića poznatog kao Džoni sa Vračara i ispričao da oni stoje iza ubistava Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Riste Čađe.

 


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike