Ocu iz pakla odloženo suđenje: Majka zlostavljane devojčice se nije pojavila, policija ne može da je pronađe

15.01.2024

10:20

0

Nevena T. izostala je danas, a sudija je zamolio branioca da dostavi njen tačan matični broj

Ocu iz pakla odloženo suđenje: Majka zlostavljane devojčice se nije pojavila, policija ne može da je pronađe
Uroš Pašajlić - Copyright Facebook/Facebook/Urosh Pixabay

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je za 19. februar odloženo suđenje Urošu Pašajliću, optuženom za zanemarivanje i zlostavljanje svoje osmogodišnje ćerke. Suđenje je odloženo zbog izostanka svedoka Nevene T., majke zlostavljane devojčice.

Sudija je rekao da je Neveni T. poziv za suđenje ostavljen u sandučetu, nakon čega se sud obratio nadležnoj policijskoj stanici da je pronađu i dovedu, ali policijski izveštaj nije dostavljen sudu. Kako je dodao sudija, obratiće se i odeljenju za potrage, a branioca je zamolio da dostavi njen tačan matični broj, pošto ne postoji osoba čiji JMBG oni imaju.

Na sledeće suđenje, pored Nevene T.  pozvan je i svedok Oliver S., kojeg je odbrana predložila.

Branilac Nemanja Lukić je sudu na jednom od prethodnih suđenja dostavio dokument Centra za socijalni rad Zvezdara u kom se, kako je rekao, navodi da je Pašajlić priznao svoju grešku i odrekao se roditeljskog prava. Uroš je doveden iz pritvora u kom se nalazi od 28. marta prošle godine.

Pašajlić se tereti za nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tokom 2022. godine do 24. marta prošle godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne L. P. Ista krivična dela počinio je i na štetu emotivne partnerke I. L. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Nakon što je 24. marta prošle godine obavljen pretres stana na Zvezdari, u kome je pronađena devojčica, tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo, posle čega je uhapšen i doveden u pritvor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike